Uncategorized

Gevelonderhoud is van groot belang

26 juni 2020
gevels van een flatgebouw

Heb je er wel eens over nagedacht hoe de gevel van jouw appartementencomplex wordt schoongemaakt. Of het hoge kantoorpand waar je in werkt? Grote kans dat je hier nog nooit bij hebt stil gestaan. Komt dat even goed uit, want in deze blog gaan we je meer vertellen over gevelonderhoud, het belang ervan en hoe het precies uitgevoerd wordt. Wil je dus meer weten over gevelonderhoud en de mogelijkheden ervan? Lees dan zeker even verder, het kost maar een paar minuten van je tijd om deze blog in zijn geheel te lezen. 

 

Waarom is gevelonderhoud belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom gevelonderhoud belangrijk is. Allereerst verlengt het de levensduur van een gebouw of pand. Vuil en viezigheid kan namelijk het pand aantasten en op de lange termijn zorgen voor schade aan het pand. Daarnaast zorgt gevelonderhoud er voor dat het gebouw of pand er mooi en fraai uit blijft zien. Een stukje uitstraling is uiteraard ook belangrijk. Je wilt immers niet wonen of werken in een pand dat helemaal smoezelig is van de buitenkant. Daarom is het onderhouden van een gevel van groot belang!

 

Hoe wordt gevelonderhoud uitgevoerd

Dan komen we bij de vraag hoe gevelonderhoud precies wordt uitgevoerd. Net zoals glazenwassers doen, wordt er gebruik gemaakt van water, zeep en sponzen (aan een stok). Maar wat minstens zo belangrijk is, is het systeem. Een ladder volstaat immers niet. Je hebt een gevelonderhoudssysteem nodig, zoals een gevellift, dakwageninstallatie of een gondelinstallatie. Deze systemen worden veel gebruikt om het onderhoud aan gevels mogelijk te maken. Daarmee kan er veilig en efficiënt op hoogte gewerkt worden. Wil jij binnenkort gevelonderhoud (laten) uitvoeren, kijk dan zeker eens naar zo’n systeem. Het zal het werk een stuk gemakkelijker en veiliger maken. Je ontkomt er niet aan om een beroep op zo’n systeem als je onderhoud aan een gevel wilt doen. 

You Might Also Like