Uncategorized

Tips voor het huren van een opslagruimte

11 september 2017

Of je nu plaats nodig hebt om je dure auto, je oude meubels of je overbodige aantal spullen die je in de berging hebt liggen op te slaan, één ding is zeker: opslagruimte is de dag van vandaag noodzakelijk. Met zoveel verschillende producten op de markt maak je steeds meer en meer aankopen. Je hebt vast al een opslagruimte in je huis of appartement, maar voldoet het wel aan je eisen?

Je zou misschien denken dat waar je je goederen opbergt niet van belang is, maar dat is niet zo. Er bestaan verschillen tussen opslagruimtes; dit betekent dus dat er ook meerdere mogelijkheden zijn als we het over opslagruimtes hebben; van goedkope opslagruimtes in de periferie van de stad tot zeer dure, hoog beveiligde opslagruimtes dichter bij het centrum van de stad.

Soorten opslagruimtes

Als je een opslagruimte wilt huren heb je voornamelijk tussen 2 soorten opslagruimtes te kiezen: een self-storage box en een mobiele box. Ze hebben allebei voor- en nadelen en worden gebruikt in verschillende omstandigheden: een self-storage box is vast en staat op 1 plaats, terwijl een mobiele box “mobiel” is en dus verplaatst kan worden (de verplaatsing van de box moet op voorhand aangevraagd worden). Bij een self-storage heb je 7 dagen per week toegang tot je opgeborgen goederen; bij een mobiele box moet je toegang op voorhand aanvragen, net zoals bij een verplaatsing. De inhoud van zo’n een mobiele box kan niet verandert worden, vol is vol. Bij een self-storage box kan je altijd een grotere ruimte aanvragen als je huidige ruimte vol staat. Uiteindelijk, qua kosten is een vaste self-storage box goedkoper dan een mobiele box.

Toegankelijkheid

Afhankelijk van de spullen dat je in zo’n ruimte opbergt kan het zijn dat je daar elke dag naartoe moet gaan of dat je juist een lange tijd je spullen niet nodig hebt. Moet je elke dag naar je box toe? Zoek dan een opslagruimte dicht bij jou in de buurt. Wees ook aandachtig naar de openingstijden van de opslagruimte: je wilt dat je binnen bij je spullen kunt als je ze nodig hebt. Heb je je spullen een langere tijd niet nodig? Geef minder aandacht aan de locatie en openingstijden en zoek een zo goedkoop mogelijke opslagruimte. De centen die je hiermee bespaart kan je gebruiken om je box beter te beveiligen.

Veiligheid

De veiligheid van je spullen is zeer belangrijk, je wilt niet dat je opgeborgen goederen vergaan in een brand of gestolen worden. Op vlak van veiligheid geeft een self-storage box meer voordelen: er zijn ventilatiesystemen en verwarming- en koelingssystemen aanwezig dat de kans op brand verminderen; en ook al zou er een brand plaatsvinden wordt deze snel gedoofd door de aanwezige sprinklersystemen. De veiligheid tegen diefstal is bij een self-storage box ook beter; er zijn allerlei soorten sloten aanwezig: van losse sloten tot vingerafdrukscanners en elektronische pasjes. Er is meestal ook camerabeveiliging; zo krijgen dus mensen die daar niks te doen hebben geen toegang tot het gebouw en tot de boxen zelf. Vraag altijd eerst na wat voor veiligheidsmaatregelen aanwezig zijn voor een bepaalde opslagruimte.

Kosten

De kosten voor het huren van een opslagruimte variëren aan de hand van verschillende factoren. Locatie is één van de belangrijkste: hoe dichter bij de stad en hoe mekkelijker toegankelijk, hoe duurder het zal zijn. De kosten zullen ook afhankelijk zijn van de opslagcapaciteit van de opslagruimte en van de verschillende opties van dit ruimte, zoals betere veiligheidsmaatregelen, nieuwe ventilatie-, verwarming- en koelingssystemen en de termijn van het contract. Vaak worden er ook extra toegevoegd, zoals administratiekosten of kosten voor elektriciteit/verlichting.

Bron: Easybox

You Might Also Like