Huis, Inrichting

Wanden bekleden met spaanplaat

8 september 2017

Er zijn verschillende manieren om uw muren in huis aan te laten sluiten bij de stijl van uw interieur. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de muren, het aanbrengen van een laag behang, enzovoorts. Mocht de muur nooit eerder geschilderd of behangen zijn, dan kan het voorkomen dat de muur nog niet geëgaliseerd is. In zo’n geval kan het gebruik van spaanplaat het overwegen waard zijn. Het gebruik van spaanplaat maakt het mogelijk om muren, vloeren of plafonds te egaliseren en te verstevigen. Vaak is spaanplaat heel eenvoudig te bewerken, waardoor u de spaanplaat iedere gewenste kleur kan geven. Zo laat u de spaanplaat naadloos aansluiten bij de rest van uw meubels!

Verschillende toepassingen van spaanplaat

Veel mensen gebruiken spaanplaat om muren egaal te maken, of te verstevigen. Denk bijvoorbeeld aan het verstevigen van een muurtje binnen een bestaande ruimte. Zo kunt u met spaanplaat van een grote kamer, twee kleinere kamers maken. Wanneer u de spaanplaat op uw muren bevestigd heeft, kunt u dit vaak direct bewerken. Houd er rekening mee dat u vaak eerst een grondlaag, ook wel primer genoemd, op de spaanplaat aan moet brengen. Zo voorkomt u dat het verf door de spaanplaat opgezogen wordt. Dit maakt het eindresultaat mooier.

Tip: kies voor spaanplaat met een grotere dikte! Des te dikker de spaanplaat namelijk is, des te meer houtvezels zijn er ook gebruikt. Dit betekent dat de spaanplaat van een betere kwaliteit is en daarbij een grotere isolerende werking heeft.

Online spaanplaat bestellen

Tegenwoordig hoeft u voor het bestellen van spaanplaat niet meer naar een lokale bouwmarkt. Het is verstandiger om spaanplaat online te bestellen! Niet alleen is het aanbod op internet groter, ook hoeft u de spaanplaat zelf niet meer naar huis te vervoeren. Veel webwinkels bieden de mogelijkheid om spaanplaat gratis bij u thuis af te leveren. Zo heeft u hier geen omkijken meer naar. Een voorbeeld van een webwinkel die spaanplaat aanbiedt is PontMeyer.

You Might Also Like