Inrichting

Hanglampen voor iedere ruimte

11 juni 2021

Verlichting is bepalend voor de sfeer in een ruimte, maar functionele verlichting is ook altijd een must. Als je een kamer binnen gaat, is er meestal één knop of een touch-paneel waarmee je de functionele verlichting inschakelt, zodat de ruimte hierdoor goed is verlicht. Meestal zijn het hanglampen die dan aangaan.

Omdat hanglampen nu eenmaal hoog zijn bevestigd, geven deze een goede spreiding van het licht in een kamer. Hanglampen kunnen aan het plafond, maar ook aan de muur. Een elegante manier om een lange gang te verlichten is bijvoorbeeld met een paar leuke wandlampen. In de meeste andere kamers zal je kiezen voor een hanglamp aan het plafond. Hieronder vind je nog een aantal goede redenen om te kiezen voor hanglampen.

Ruimtebesparing

Het klinkt misschien wat banaal, maar heb jij je wel eens afgevraagd wat het zou betekenen als jij de hanglampen zou moeten vervangen door staande lampen? Hanglampen geven een meer ruimtelijke indruk aan een woning. Een kleine kamer lijkt groter door een elegante hanglamp, wellicht aangevuld met een mooie hanglamp aan de muur. Voor een grote kamer kan je vrijwel onbeperkt kiezen uit het grote assortiment bij de gespecialiseerde verkopers. Doe bijvoorbeeld eens inspiratie op bij Directlampen.nl.

Sfeer realiseren

De hanglamp is in eerste instantie bedoeld voor de functionele verlichting, maar dat houdt niet in dar een dergelijke lamp niet kan worden gebruikt om sfeer in een kamer te realiseren. Denk maar eens aan de klassieke kroonluchters die een speciaal effect geven aan iedere kamer, ongeacht ze aan of uit zijn. Maar ook in de momenteel trendy industriële inrichting kan je met een passende lamp het interieur prachtig benadrukken. Tegenwoordig kan je industriële lampen kopen die de indruk maken origineel te zijn maar beschikken over moderne techniek. Sfeer hangt daarnaast vaak af van de hoeveelheid licht. Als je een nieuwe hanglamp koopt, kijk dan ook eens naar een dimmer hiervoor.

Duurzaamheid in hanglampen

Het ontwerpen van lampen is een uitdaging voor vrijwel iedere industriële ontwerper vandaag de dag. Dat is ook logisch, omdat een goed ontwerp in vele huiskamers terechtkomt. Bij de ontwerpers is doorgedrongen dan de consument naar duurzaamheid zoekt. De verlichtingsbron is door led lampen inmiddels veel duurzamer dan de vroegere gloeilamp. Maar ook bij de materiaalkeuze voor hanglampen wordt door de ontwerpers veel meer aandacht gegeven aan de materialen waaruit een lamp is opgebouwd. Glas, hout, metaal en steen zijn mooie materialen om mee te werken bij een lamp, gaan langer mee en kunnen nadien hergebruikt worden.

Voor iedere stijl een eigen hanglamp

In vrijwel elke woning bevinden zich een of meer hanglampen. Voor iedere stijl is er ook immers wel een hanglamp te vinden. Erg trendy is momenteel de gouden lamp, die in feite in ieder interieur past van strak modern tot uitbundig romantisch. Een dergelijk lamp laat zich ook perfect combineren van donkere kleuren zoals zwart of blauw. Hanglampen van rotan of bamboe kunnen juist een extra effect geven aan een meer natuurlijk interieur. Maar ook voor andere stijlen valt er altijd wat te kiezen .

You Might Also Like