Uncategorized

Wist je dat raamstickers ook leuk zijn voor je interieur?

30 juli 2018

Muurstickers zijn inmiddels wel een bekend fenomeen bij de meeste mensen. Er zijn echter meer stickers leuk voor het interieur. Zo kun je je huis ook verfraaien met raamstickers. Bij bouwmarkten en dergelijke kun je raamfolie krijgen. Dit wordt vaak gekocht om inkijk tegen te gaan of als zonwering. Bij raamfolie kun je alleen kiezen uit de beschikbare designs. Laat je een raamsticker maken, dan kun je zelf bepalen wat voor afbeelding je er op wil. Wil je raamstickers kopen? Dan heb je verschillende mogelijkheden.

Permanente en tijdelijke raamstickers

Je hebt permanente en tijdelijke raamstickers. De permanente plakken met lijm aan de ondergrond. De tijdelijke plakken met statische lading of piepkleine zuignapjes aan de ondergrond. Het voordeel daarvan is dat je de stickers makkelijk kunt verwijderen en meerdere keren kunt gebruiken. De tijdelijke raamstickers zijn bijvoorbeeld leuk als je regelmatig van sticker wil veranderen. Wil je bijvoorbeeld met de verschillende feestdagen of seizoenen een andere sticker op je raam? Dat kan. De tijdelijke stickers kun je steeds hergebruiken. Zo kun je ze het hele jaar door wisselen. Kies je een permanente raamsticker van wit vinyl, dan kun je beide zijden laten bedrukken. Je ziet dan binnen en buiten dezelfde afbeelding of tekst. Dit is leuk als je bijvoorbeeld een raam aan de tuinkant of stoep beplakt.

Tips voor het plakken van een raamsticker

Je hebt een of meerdere raamstickers laten maken. Nu moet je deze nog opplakken. Bij de tijdelijke is dat niet zo moeilijk. Zit de sticker niet helemaal recht, dan kun je hem er gewoon weer afhalen en een nieuwe poging wagen. Bovendien heb je bij de tijdelijke minder last van luchtbellen als bij de permanente. Wil je een permanente sticker op je raam plakken? Dan kun je dat het beste met water doen. Hier doe je een klein drupje afwasmiddel in. Het voordeel van nat plakken is dat je de sticker nog iets kunt verschuiven als die niet helemaal recht zit. Bovendien heb je minder last van luchtbellen. Vandaar dat nat plakken ideaal is als je weinig ervaring hebt met stickers plakken. Op de website www.sticker.nl kun je bij het kopje Klantenservice een filmpje bekijken hoe het nat plakken werkt. Op die website staan ook andere filmpjes en tips voor het plakken van stickers.

You Might Also Like