Veilig wonen

Bescherm jouw woning met een extra veilig camera alarmsysteem

9 september 2020

Alarmsysteem met camera

Veel woningen zien het doelwit voor een potentiële inbraak. Er wordt veel ingebroken. En alarmsysteem is eigenlijk een onmisbare optie. Indien je ook een camera installeert kan de politie de aangifte makkelijker opnemen doordat de dader sneller kan worden herkent. De politie beschikt vaak over een camera data bank om de inbraken in een buurt in beeld te kunnen brengen en zo verschillende daders op de kunnen sporen. Bepaalde alarmsystemen verbinden direct met de meldkamer als het systeem afgaat zodat de politie snel ter plaatse kan zijn. Wel is het van belang te melden als je woning of onderneming over een camerasysteem beschikt door een sticker op de deuren en ramen te plakken. Voordeel is dat veel alarmsystemen draadloos zijn en makkelijk zijn te installeren. Alle units worden onderling draadloos op elkaar afgestemd en de meeste zijn tegenwoordig met een app bedienbaar ook op afstand. Grote voordeel van een draadloos systeem is dat de inbreker geen draden door kan knippen.

Hoe gaan inbrekers te werk?

Inbrekers hebben vaak slimme trucs om in te breken. Soms helpt het al als er een melding staat dat er een alarmsysteem met camera aanwezig is, maar niet alle inbrekers deinzen terug en proberen toch een poging te wagen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een koevoet om de deur open te breken, flipperen, raam openen via een deur of het kerntrekken van sloten. Een alarm met glasdetectie en aanraak detectie is zeer verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen bij een inbraak nog voordat de inbreker binnen staat. Ook als het camera systeem aan de buitenkant van de woning op zoveel mogelijk plaatsen is geïnstalleerd kan de inbreker gemakkelijk worden vastgelegd. Ook slaan inbrekers vaak meerdere keren toe in dezelfde woning als zij niet gepakt worden. Een alarmsysteem met camera is een goede keuze omdat het sterk bewijs oplevert.

Veilig thuis

Andere voordelen van een camerasysteem zijn dat ze zicht hebben op de bewoners en of deze veilig zijn. Indien er een inbraak of overval in de woning plaats vind kan de politie met camera alarmsysteem snel ter plaatse zijn als deze automatisch wordt verbonden met de meldkamer. Trillingssensoren dienen zeer gevoelig te zijn zodat elke aanraking wordt gedetecteerd. Inbrekers gaan vaak zeer grof te werk en een alarm gaat dus vrijwel altijd af. De meeste inbrekers schrikken al zodat ze geen kans wagen om daadwerkelijk de woning binnen te komen. Naast camera’s bestaat een uitgebreid alarm vaak uit openingssensoren, beweging sensoren, sirenes, smartphone bediening en rookdetectie melders. Ook als er sprake is van brand kan een melding uitgezet worden naar de meldkamer zodat de brandweer snel ter plaatse is.

Bron: https://pro-alarm.nl/

 

You Might Also Like