Veilig wonen

Voorkom inbraak via de garagedeur

9 juni 2016

Garagedeuren zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Maar de ene garagedeur is zeker niet zo veilig als de andere, waardoor een inbraak via de garagedeur soms erg gemakkelijk kan zijn. Dit komt onder andere omdat de ene fabrikant nu eenmaal meer belang aan veiligheid hecht dan het ander merk. Toch zijn er, ongeacht de deur die je koopt, maatregelen te nemen waarmee je de kans op inbraak via de garage behoorlijk kunt verkleinen.

Voor ongeveer een tientje kun je bijvoorbeeld een pin kopen die je in de rails kunt plaatsen, zodat de deur geblokkeerd wordt en niet geopend kan worden. Ook zijn er bijzetsloten te koop waarmee je kanteldeuren extra goed op slot kunt doen. Bovendien kunnen dergelijke sloten via beide zijden geopend worden. Erg gebruiksvriendelijk en toch heel veilig.

Breng verlichting aan bij de garagedeur

Naast de nodige sloten en pinnen kun je nog veel meer doen om de kans op een inbraak via de garagedeur te verkleinen. Een eenvoudige maar zeer effectieve methode, is bijvoorbeeld om verlichting aan te brengen bij de garagedeur. Met name lampen die een sensor hebben zijn zeer geschikt. Op die manier voorkom je dat er continu een lamp staat te branden en wordt de deur alleen verlicht wanneer dat echt nodig is.

Snoei hoge planten rondom de garagedeur

Sommige mensen hebben aan weerszijden van het pad dat naar de garagedeur loopt een heg lopen. Hoewel dit een mooie aanblik kan opleveren, nodigt het ook uit om in te breken via de garage. Immers, door de heg kan een inbreker veel gemakkelijker ongezien zijn gang gaan. Snoei dus alle hoge planten en struiken rondom de garagedeur, zodat de deur volop in het zicht staat.

Garagedeur

Plak een alarmsticker op de deur

Of je nu wel of geen alarm in je huis en garage hebt: het loont om een alarmsticker op de garagedeur te plaatsen. Van buiten af kunnen inbrekers namelijk niet zien of je daadwerkelijk een alarminstallatie hebt en enkel de aanwezigheid van een sticker waaruit blijkt dat de woning is beveiligd schrikt veel inbrekers al af. Waarom zouden ze immers risico nemen als ze ook bij een ander huis kunnen inbreken waar er geen kans bestaat dat een alarm afgaat!

Plaats een hek op de oprit

Wanneer je bovenstaande tips hebt toegepast en je nog meer maatregelen wenst te nemen om de inbraak via een garagedeur te verkleinen, dan kan het plaatsen van een hek een goed idee zijn. Als je echter besluit om dit te doen, dan geniet het de voorkeur om te kiezen voor een hek dat je op afstand elektrisch kunt openen. Het is immers vervelend als je iedere keer uit je auto moet stappen om je oprit op te kunnen rijden.

meer tips zie: https://www.garagedeurspecialist.nl

You Might Also Like