Groen wonen

Zeven grote voordelen zonnepanelen op een rijtje

9 juni 2016

Zonnepanelen zijn duur in de aanschaf, maar de voordelen van zonne-energie wegen zwaar. Zo ben je minder afhankelijk van prijswisselingen en is het gebruik van zonne-energie natuurlijk beter voor het milieu. Hieronder lees je zes grote voordelen van zonnepanelen.

  1. Zonnepanelen zijn voor iedereen

Of je nu in een flat woont of een koophuis hebt, iedereen kan profiteren van zonne-energie.  Bij enkele energieleveranciers kun je zonnepanelen leasen, waardoor je profiteert van zonne-energie zonder dat er panelen op je dak liggen.

  1. Lagere energierekening

Wanneer er zonnepanelen op je dak liggen, kun je een gedeelte van je eigen energie opwekken. Dat zul je uiteindelijk terugzien op je energiefactuur als het totaalbedrag wordt verlaagd. Leveren je zonnepanelen meer op dan je daadwerkelijk verbruikt, dan kun je de overige energie terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je een terugleververgoeding. Een andere manier om te zorgen voor een lagere energierekening, is energie vergelijken met een energievergelijker als Energieleveranciers.nl.

  1. Beter voor het milieu

Zonne-energie is onuitputbaar en bovendien is zonne-energie beter voor het milieu dan de energieproductie uit fossiele brandstoffen. Het produceren van de installatie is minder duurzaam, maar dit wordt na enige tijd gecompenseerd door de groene stroom die de panelen produceren.

  1. Weinig onderhoud nodig

Zonnepanelen kunnen al binnen een halve dag geïnstalleerd zijn. Daarnaast hebben ze weinig onderhoud nodig. Twee tot vier keer per jaar de zonnepanelen controleren op beschadigingen en schoonmaken met een spons en lauw water, is voldoende. Het zorgt ervoor dat ze goed onderhouden worden én ze beter renderen.

  1. Minder afhankelijk van prijswisselingen

Met zonnepanelen hoef je minder stroom af te nemen van het net. Niet alleen zorgt dat voor een lagere energierekening, ook merk je minder van prijswisselingen. Hogere prijzen op de energiemarkt beïnvloeden enkel een klein gedeelte van je energierekening.

  1. Woning is meer waard

Wist je dat je woning meer waard wordt wanneer er zonnepanelen op liggen? Je huis krijgt een beter energielabel en de maandlasten worden bovendien lager. Mocht je gaan verhuizen, dan zijn dit alvast enkele pluspunten. Daarnaast kun je je zonnepanelen meeverhuizen naar je volgende adres.

  1. Subsidie op zonnepanelen

Wanneer je zonne-energie teruglevert aan je energieleverancier, kun je mogelijk in aanmerking komen voor btw-teruggave. Kijk daarvoor voor meer informatie op de website van de Belastingdienst. Indien je een zonneboiler aanschaft, voor het verwarmen van je water, kun je subsidie aanvragen voor de aanschaf ervan.

You Might Also Like