Veilig wonen

Zo zorg je dat je oprit sneeuwvrij wordt en blijft!

28 november 2018

Door het veranderende klimaat zullen we in de komende jaren steeds minder vaak te maken krijgen met een besneeuwde oprit. Voor velen is dat een fijne gedachte! Niemand vindt het immers prettig, om over een gladde oprit naar buiten te moeten rijden met een auto of fiets. Daarbij is de kans groot, dat je direct uitglijdt als je de woning te voet verlaat. Er zijn verschillende manieren om een oprit sneeuwvrij te maken en te houden. Lees snel verder welke tips we je hiervoor kunnen geven! Zeker nu de winter van 2018 in aantocht is, kan het verstandig zijn om alvast wat voorbereidingen te treffen.

Bestrooi de oprit aan het eind van de avond met zout

Houd het weerbericht in de gaten, om een indicatie te krijgen van de nachten waarin het zal gaan sneeuwen. Voorafgaand aan deze nachten kan het verstandig zijn om de oprit van een laagje zout te voorzien. Net als op de weg heeft het zout ook op je oprit een preventieve werking. Op het moment dat het begint te sneeuwen, zal het zout voor het oplossen van de sneeuw zorgen. In het geval van hevige sneeuwbuien kan het noodzakelijk zijn om in de ochtend met een sneeuwschuif over de oprit te gaan. Het zout is in zo’n geval niet effectief genoeg om de sneeuw te laten smelten.

Gebruik een elektrische sneeuwschuif

Wanneer je ouder wordt kan het veel moeite kosten, om met een losse sneeuwschuif over de oprit te gaan. Verstandig is het in zo’n geval om voor een elektrisch model te kiezen. Met een elektrische sneeuwschuif is het schoonmaken van de oprit heel eenvoudig! De borstels van zo’n sneeuwschuif zorgen dat de sneeuw naar de zijkanten van de oprit wordt geblazen. Na het gebruik van de sneeuwschuif doe je er verstandig aan om nog een laagje zout over de oprit uit te strooien. Zo voorkom je dat de achtergebleven resten voor een gladde oprit zorgen.

You Might Also Like