Buitenleven

Tuinmeubelen weerbestendig

22 juni 2020
tafel met 4 stoelen op een zonnig terras

In de zomer kunnen de weerbestendige lounge tuinmeubelen zelfs buiten blijven staan ​​bij regenbuien.
In de zomer kunnen de weerbestendige loungetuinmeubelen van april furniture zelfs buiten staan ​​bij regenbuien.

Zelfs in de zomer is er niet alleen ijdele zonneschijn. Gewelddadige onweersbuien en motregen kunnen het ongemakkelijk maken op het balkon of terras. Als het tuinmeubilair nu niet weerbestendig is, kan het ongemakkelijk en duur zijn.

Wat weerbestendig tuinmeubilair moet doorstaan!

  • Tuinmeubelen die aan het weer zijn blootgesteld op het balkon, terras of in de tuin moeten de volgende eigenschappen hebben:
  • Waterdicht: regen en vocht moeten indien mogelijk van het oppervlak afrollen, niet in scheuren lopen of bekleding doorweken!
  • Vervaging: Uw tuinmeubilair kan urenlang in de brandende zon staan. Als de stof van het tuinmeubilair verbleekt, wordt het balkonmeubilair of terrasmeubilair snel lelijk.
  • Sneldrogend: Om het tuinmeubilair na een stortbui snel weer te kunnen gebruiken, moet het meubel snel drogen.
  • Ongevoelig voor vlekken en vuil: pollen in de lente, bladeren in de herfst, zure regen, chocoladevlekken of een gemorst glas rode wijn mogen geen blijvende sporen achterlaten
  • Onderhoudsvriendelijk en permanent mooi: het materiaal van de tuinmeubelen moet zodanig zijn dat niets loslaat, roest, blind wordt of vervormt

Van welke materialen moet tuinmeubilair worden gemaakt?

Poly rotan tuinmeubelen en kunststof meubelen
Tuinmeubelen van polyrotan en kunststof zijn erg populair omdat ze goedkoop en licht zijn. Onderhoud is eenvoudig: gewoon afvegen! Een nadeel: Poly rotan tuinmeubelen worden meestal geleverd met bekledingskussens die in de regen moeten worden opgeborgen als ze niet waterdicht zijn. Tweede nadeel: polyrotan is een kunststof vlecht. En plastic is niet voor iedereen wat betreft gevoel en uitstraling. Polyrotan wordt gebruikt in plaats van natuurlijk rotan omdat rotan niet weerbestendig is.

Tuinmeubelen van metaal
Buitenmeubelen van metaal kunnen op bepaalde punten (lasnaden, hoeken, randen) roesten. Mogelijk. Op oppervlakken kan ook vliegroest ontstaan.

Balkonmeubilair van kunststof
Plastic is gemakkelijk te onderhouden, maar het kan verkleuren en bros worden bij blootstelling aan sterk zonlicht.

Terrasmeubelen gemaakt van hout
Houten tuinmeubelen zien er goed uit en zorgen voor een gezellige sfeer. Hout kan echter kromtrekken en vervagen. Als het houten tuinmeubilair is geverfd, kan de verf loslaten. Dan moet je elk jaar schuren en opnieuw schilderen.

Advies: Lounge tuinmeubelen van stof

Lounge tuinmeubelen gemaakt van stof is een nieuwe categorie tuinmeubilair. Ze zijn ideaal bij weer en wind, in lente, zomer, herfst en zelfs winter. Buitenmeubelen gemaakt van stof worden niet veel gebruikt, omdat de gebruikte stof bestand is tegen alle weersinvloeden en ontberingen.
De ontwerper Florian Asche heeft een speciale stof gevonden die zijn geschiktheid voor het weer op geavanceerde jachten al jaren heeft bewezen. Deze waterafstotende, weerbestendige en vuilafstotende, katoenachtige stof gaf groen licht voor een nieuwe generatie exclusieve loungetuinmeubels. Doordat de huidvriendelijke en resistente stof het de meubelontwerper mogelijk maakte om exclusief design tuinmeubilair te ontwikkelen dat volledig bekleed is met stof.

Dit heeft de volgende voordelen opgeleverd:

  • Loungesets werden mogelijk: door de volledige bekleding met het weerbestendige weefsel van de jachtbouw konden individuele meubelmodules worden vervaardigd die flexibel kunnen worden gecombineerd tot sets bestaande uit fauteuils, krukken en hoekelementen. Klanten kunnen hun loungetuinmeubelset individueel samenstellen, zonder beperkt te zijn tot een tweepersoonsbank, een drie- of vierzits balkonbank.
  • Exclusief loungeontwerp: Deze meubelconstructie maakte het mogelijk om een ​​minimalistisch design te ontwikkelen. Op deze manier kon de visuele claim van loungemeubilair binnenshuis ook in de buitenruimte worden gerealiseerd. Er werd eindelijk een oplossing gevonden voor veeleisende klanten die hun hoge eisen in de tuin, op het balkon of op het terras met een klassiek design willen onderstrepen.
  • Comfortabele stoffering: Tegelijkertijd maakt de stoffen bekleding een hoogwaardige stoffering mogelijk, zoals klanten gewend zijn aan loungestoelen en loungebanken voor binnen.

You Might Also Like