Uncategorized

In 3 stappen houten jaloezieen op maat bestellen

22 juni 2020
raam met plant in pot

Houten jaloezieen: wie wil ze nu niet?! Deze trendy, stijlvolle, strakke en toch sfeervolle raambekleding is al in vele woningen in Nederland (en daarbuiten) te bekennen. Ben jij inmiddels ook verliefd geworden op de charmes van dit product? Helemaal begrijpelijk! Wij leggen je in drie simpele stappen uit hoe jij jouw nieuwe houten jaloezieen op maat bestelt en hoe jij een miskoop voorkomt! 

 

Goed opmeten is het halve werk

Het belangrijkste als het gaat om raamdecoratie bestellen: de juiste maten. In principe is het opmeten van houten jaloezieen niet moeilijk. Als je je nieuwe jaloezie tussen de muren wil plaatsen, meet je de breedte en hoogte op. Van die breedte haal je vervolgens 1,5cm af, zodat de horizontale lamellen niet botsen tegen de muren als je je jaloezie gaat bedienen. En wordt de jaloezie op twee muren geplaatst? Dan meet je ook hier de gewenste hoogte en breedte en voeg je juist 10 tot 15 centimeter aan de breedte toe. Zo creëer je een mooie overlap.

Obstakels in je raam of kozijn?

Let ook altijd nog even op eventuele obstakels. Een deurklink die je vaak gebruikt? Of een luchtrooster die je ook na het plaatsen van je jaloezie veelvuldig wil blijven gebruiken? Houdt daar goed rekening mee bij het opmeten. Weet je niet zeker wat wijsheid is wat betreft het opmeten? Neem dan altijd even contact op met de webshop waar je wil bestellen. Vaak hebben zij aan een foto op de mail genoeg om jou advies te kunnen bieden. Of misschien hebben ze wel een meetservice! Een belletje is nooit verkeerd. 

Opmeten? Check. Tijd om kleur te bekennen

Naast het opnemen van de juiste maten is het kiezen van de kleur voor je nieuwe raamdecoratie ook erg belangrijk. Een iets afwijkende kleur kan namelijk al voor veel irritatie zorgen. En dat is zonde, want je geeft er toch best wat geld aan uit. Daarom is het altijd verstandig om gratis kleurstalen aan te vragen. Op de webshop MijnHoutenJaloezieen.nl vraag je ze vandaag aan en liggen ze morgen al op je deurmat. 

 

Tip: vergelijk de kleuren altijd in verschillende typen daglicht. Natuurlijk licht kan namelijk veel doen voor een kleur. Zo kan een witte lamel in warm zonlicht beige ogen en in koel, grauw licht weer wat spierwit. 

You Might Also Like