Uncategorized

Alles wat je moet weten over ondergrondse afvalcontainers

24 september 2021
Vuilniszak

Steeds meer gemeenten in Nederland hebben op veel plaatsen ondergrondse containers geplaatst voor de opslag van restafval. Zo blijft je straat schoon en netjes. Dit is natuurlijk geen nieuwe ontwikkeling, want al een behoorlijk aantal jaar kun je deze afvalcontainers in Nederland vinden. 

 

Ondergrondse containers hebben veel voordelen. Voorheen werd het vuil in veel grote steden in zakken langs de kant van de weg gezet, maar dat leverde voor bewoners veel overlast op. Daar moest een oplossing voor worden bedacht, want veel mensen in grote steden hebben geen groene of zwarte vuilnisbak van kunststof bij hun huis staan. Deze vuilnisbak wordt in Nederland ook wel kliko genoemd. Dankzij de ondergrondse containers is er van overlast in veel gevallen geen sprake meer. Je hebt bijvoorbeeld geen last van ongewenste dieren zoals muizen, meeuwen en maaien. Ook heb je geen last van gescheurde vuilniszakken die over straat liggen. Het zorgt al met al voor een veel schonere leefomgeving. 

Soort afval

De ondergrondse afvalcontainer is ook geschikt voor verschillende soorten afval. Het gaat om afval dat makkelijk samen te persen is, zoals karton, plastic en restafval. Dit betekent dat het huren van een persafvalcontainer niet ideaal is voor bouwbedrijven of andere grote bedrijven. Maar voor een eenvoudig kantoor heb je niets anders nodig. Ook voor papier, plastic en restafval, de meest voorkomende soorten afval, zijn perscontainers geschikt. Doordat deze perscontainer een kleine ruimte inneemt en tegelijkertijd een grote hoeveelheid afval kan verwerken, is deze afvalcontainer ook zeer geschikt voor (kleinere) bedrijven die niet veel ruimte hebben voor een ander soort afvalcontainer.

Voordelen

Er zijn geen vuilniszakken op straat, geen vieze geurtjes en geen ongedierte die het afval verspreiden en de zakken overal scheuren. Dankzij de ondergrondse containers blijven de straten een stuk schoner. Gescheiden inzameling van GFT, papier en glas blijft bestaan. Overtuigd? Een perscontainer huren op Afvalperscontainer.nl kan gemakkelijk en voordelig!

Hoe werkt het?

Je gooit glas en restafval in ondergrondse containers bij jou in de buurt. Je gebruikt in de meeste gevallen je afvalpas om de restafvalcontainer te openen. Voor overig afval kunt je je eigen rolcontainer gebruiken (GFT, PMD en papier). 

 

You Might Also Like