Veilig wonen

Geef een boost aan de woning met traprenovatie

10 maart 2016

Ruim een derde van de Nederlanders heeft trapbekleding op de trap van 12 jaar of ouder. Zelfs de beste trapbekleding begint na 10 jaar zijn glans te verliezen en slijtage te vertonen. Wat veel woningeigenaren zich niet realiseren is dat de trap een sterk kan bijdragen aan de gehele uitstraling van het interieur. Door middel van traprenovatie kan de oude trap om worden getoverd tot een ware blikvanger is huis. In dit artikel gaan wij het hebben over verschillende stijlen van traprenovatie en wat de laatste trends hierin zijn.

Moderne en Landelijke stijlen

Traprenovatie is mogelijk in alle denkbare stijlen en kleuren. Dankzij de komst van laminaat en PVC kunnen er duizenden printen en kleurcombinaties worden geproduceerd. Bij de grotere traprenovatie kunt u deze alleen online bekijken om zo te zien wat het best bij uw woning past. Zo kunt u kiezen voor een zeer moderne trap met donkere traptreden en witte stootboorden of een meer landelijke uitstraling met imitatie eikenhouten overzettreden van PVC of laminaat. Een advies is echter om de trap niet exact dezelfde kleur te maken als uw vloerbekleding. Om de trap er echt uit te laten springen is ‘contrast’ het sleutelwoord. Door het contrast met uw vloerbekleding zal de trap extra opvallen en een echte blikvanger worden. Is de trap dezelfde kleur als uw laminaat dan wordt hier al snel overheen gekeken.

Hoe wordt traprenovatie uitgevoerd?

Traprenovatie is een klus die vaak binnen één dag kan worden uitgevoerd. Uw trap zal eerst worden opgemeten en vervolgens worden er overzettreden gemaakt die exact over uw huidige treden passen. Wij adviseren u indien mogelijk uw huidige trapbekleding zelf van de trap te verwijderen. Het traprenovatie bedrijf kan de overzettreden inclusief de stootboorden snel op uw kale trap aanbrengen. Er is dus geen breekwerk nodig bij traprenovatie. Heeft u een traplift in uw woning? Meldt dit dan wel bij het traprenovatie bedrijf.

Materiaalsoorten

De meest voorkomende materiaalsoorten zijn laminaat en pvc overzettreden. Deze materialen zijn erg slijtvast en vergen weinig onderhoud. Daarnaast is de prijs zeer aantrekkelijk (vanaf €900,- per trap) en zijn de mogelijkheden praktisch oneindig. Er zijn echter meerdere materialen die ieder hun eigen charme hebben. Denk bijvoorbeeld aan eikenhout. Vooral in landelijke woningen en bij open trappen wordt er veel gekozen voor massief eikenhouten treden. Eikenhout is in meerdere tinten verkrijgbaar, maar heeft niet zoveel keuze mogelijkheden als PVC en laminaat. Bovendien vereist dit type trap eenmaal per jaar een goede onderhoudsbeurt om de glans van de trap te behouden. Eikenhouten overzettreden kosten circa €2500,- om de gehele trap te renoveren. Tot slot is het mogelijk om de trap te stofferen met tapijt. Dit voelt erg prettig aan bij het traplopen. Er zijn veel verschillende soorten tapijt waarvoor gekozen kan worden en de prijs is erg aantrekkelijk (vanaf €400,-) vergeleken met de andere materiaalsoorten. Daarbij moet wel gezegd worden dat tapijt veel stof vasthoudt en dat het sneller slijt dan eikenhout of PVC en laminaat.

 Het maken van een beslissing

Wanneer het gaat om traprenovatie zijn er duizenden mogelijkheden. Laat u vooral inspireren door de vele verschillende stijlen en mogelijkheden voordat u een vaste keuze maakt. Dan zult u gegarandeerd komen tot de beste keuze en wordt uw trap voor de komende 10 jaar een ware blikvanger.

You Might Also Like