Vloeren

Urbane vloerbekleding: Laminaat in tegeldesign

7 december 2017

Ook in 2018 zullen de urbane woontrends nog niet volledig verdwijnen. Vooral beton, cement en marmer zullen wij in combinatie met donkere poedertinten en glanzende accessoires in de hippe appartementen en huizen terugzien.

Je wil met het nieuwe jaar ook een nieuwe look creëren zonder teveel te moeten investeren? Een moderne vloer kan daar al veel aan doen. En nog beter, deze hoeft niet duur te zijn. Want ook met een laminaatvloer kan je gemakkelijk het authentieke uiterlijk van ruwe cement of natuurgetrouwe stenen tegels in huis halen zonder veel te betalen.

Laminaatvloeren bestaan in ontelbaar veel uitvoeringen, waaronder betonstructuren, marmerlooks, cementdesigns en met het uiterlijk van een echte stenen tegel. De producenten investeren veel in innovatieve productie om de voelbare structuur en oppervlaktes van hun laminaatvloeren perfect af te stemmen met de oorspronkelijke materialen. De speciaal vervaardigde tegelvoegen tussen de planken ronden dit beeld overtuigend af.

De voordelen van laminaat

Wat zijn de voordelen van laminaat in tegeldesign in vergelijking met een echte tegelvloer? Voor het plaatsen van een laminaatvloer hoef je geen expert te zijn. De nieuwste laminaatvloeren zijn zo gemaakt dat je ze in een handomdraai zelf kunt leggen, ook heb je nog helemaal geen ervaring op dat vlak. Belangrijk weetje voor de zelfplaatsing: laminaat kan rechtstreeks op alle harde ondergronden (tegels, verlijmd parket, chape …) geplaatst worden onder voorwaarde dat deze volledig effen en stevig is. Zorg bovendien voor een goede ondervloer voor extra geluidsdemping en ga direct met het plaatsen van het laminaat aan de slag.

De kern van een laminaattegel bestaat uit houten vezels zodat de planken onder de blote voeten veel warmer aanvoelen dan een stenen tegel. Laminaatvloeren kunnen in het algemeen ook met een vloerverwarming gecombineerd worden, wat dit effect uiteraard nog versterkt. Raadpleeg hiervoor de eigenschappen van de vloer zoals de fabrikant deze aangeeft.

Ook qua onderhoud heeft laminaat een absolute troef: het is heel gemakkelijk te onderhouden. Droog vuil kan het best met een stofzuiger verwijderd worden, voor iets moeilijkere vlekken gebruik je een licht vochtige dweil of een microvezeldoek. Speciale producten zijn in principe niet nodig. Indien je toch een reiniger wilt gebruiken, let er dan op dat deze zeker ook voor laminaatvloeren geschikt is.

Wil je graag ook van de coole look van een marmervloer of een trendy betongrond genieten? Overweeg dan zeker ook eens een laminaatvloer als nieuwe vloerbedekking.

You Might Also Like