Vloeren

Leer in korte tijd meer over laminaatvloeren

27 januari 2017

Ben je geïnteresseerd in het laten leggen van een laminaatvloer of wil je gewoon meer informatie hierover lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie die je nodig hebt om snel veel kennis te hebben over laminaatvloeren.

 

Kunststof

Laminaat is gemaakt van vier lagen, waarvan de bovenste zichtbaar is. Deze is gemaakt van kunststof. Als je voor een houten design kiest, dan is deze dus niet daadwerkelijk van hout gemaakt. Echter, met de realistische uitstraling is er bijna geen onderscheid te maken tussen het echte materiaal en de toplaag van laminaat. Daarom is laminaat de laatste jaren ook gestegen in populariteit.

 

Legmethodes

Er zijn veel methoden om laminaatvloeren te laten leggen. De meest geliefde keuze is die voor kliklaminaat. Deze variant heeft een verbinding waarmee je de planken als het ware in elkaar kan klikken. Dit is eenvoudig om te doen en kan door een handige doe-het-zelver worden gedaan, maar er kan natuurlijk ook een professional voor worden ingeschakeld. Een groot voordeel van kliklaminaat is dat je beschadigde planken makkelijk kunt vervangen.

 

Kwaliteit

De kwaliteit van laminaatvloeren wordt aangeduid met een cijfer tussen de 21 en 34. Hoe hoger het cijfer, des te hoger de kwaliteit. Welke kwaliteit je nodig hebt is afhankelijk van de ruimte waar je de vloer laat leggen. Hoe zwaarder het gebruik van de vloer is, hoe hoger de kwaliteit moet zijn.

 

Designs

Er zijn verschillende designs laminaatvloeren. Zo kun je kiezen voor een houten, stenen of fantasiedesign. Deze worden zo realistisch mogelijk ontworpen. Als je een design gekozen hebt, kun je een kleur kiezen. Deze variëren van licht tot donker. Zo kun je een keuze maken die precies naar wens is.

 

Merken als Quick step, Meister en Egger laminaat worden steeds meer verkocht. Onlangs is er een nieuw model verschenen in de serie Quick step, namelijk de Quick Step Majestic. Deze is voorzien van een kliksysteem met ‘voorspanning’. Dit geeft weer een uitstekende bescherming tegen vocht.

 

Onderhoud

Een laminaatvloer onderhoud je makkelijk door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Ook is de vloer niet makkelijk te beschadigen. De vloer blijft dus lang mooi.

You Might Also Like