Vloeren

Tapijttegel voor een klein budget

2 februari 2017

Wanneer je op een duurzame en goedkope manier je vloer wilt inrichten, denk dat aan een tapijttegel vloer. Tapijttegels zijn te krijgen in veel verschillende soorten. Diverse kleuren, materialen en patronen. Het soort materiaal heeft vaak de grootste impact op de prijs. Zo zijn polypropyleen- en polyamidetapijttegels goedkoper dan tegels van wol. Tapijttegels van wol zijn overigens wel hemels zacht. Wanneer je op zoek bent naar zachte tegels, spreekt men van hoogpolige tegels. Tapijttegels zijn niet al te prijzig, ze vallen onder de goedkoopste vloeren categorie. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee, voornamelijk tapijttegels met kunststof garen. Daarnaast werken ze ook isolerend en geluiddempend voor je kamer. De vloer heeft niet veel verdere onderhoudt nodig. Slechts eens in de zoveel tijd stofzuigen. Voor grotere schoonmaakbeurten is het wel goed om speciaal poeder aan te schaffen wat vuil absorbeert.

Makkelijk te plaatsen?

Het is makkelijk om tapijttegels te plaatsen. Zorg ervoor dat je eerst de ruimte afmeet waar je de tegels wilt plaatsen. Dit doe je door de lengte en de breedte te vermenigvuldigen om de vierkante meters te achterhalen. Er zijn verschillende manieren om tapijttegels te plaatsen. Zo kun je kiezen voor lijm, dubbelzijdig tape of door de tegels los in de ruimte te leggen. Bij het laatste is er wel een kans op krullende tegels. Het is ook van belang om erop te letten hoeveel lijm je op een tegel wilt plaatsen. Wordt de ruimte intensief gebruikt, smeer dan wat meer lijm. Maar mocht het zo zijn dat de tegels bijvoorbeeld in een slaapkamer geplaatst worden. Zorg er dan voor dat in ieder geval de randen goed gelijmd worden. Zo is het altijd nog mogelijk om de tegels los te halen bij een verhuizing.

 

Om tapijttegels te leggen zorg je ervoor dat de ondergrond schoon is alvorens de tegels te plaatsen. Zo voorkom je dat er vuilresten aan de lijm kleven en de tegels losschieten. Vervolgens kies je je gewenste legmethode en werk je een kamer door tot je de muur bereikt. Het is vaak zo dat een tegel niet precies past. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen door de tegels bij te snijden met een stanleymes. Het kan zo zijn dat je de tegels niet netjes en nauwkeurig legt, waardoor er naden te zien zullen zijn. Mocht je dit niet willen, werk dan zorgvuldig of vraag toch een expert om hulp.

You Might Also Like