Vloeren

Vintage vloerkleden en vintage look vloerkleden (replica’s)

27 september 2017

De stijgende populariteit van vintage vloerkleden is niet meer te ontkennen. De authentieke vintage look, de kleuren en de prachtige patronen maken vintage vloerkleden tot echte eyecatchers! Kortom de vintage vloerkleden vinden de weg naar onze interieurs. Maar bij de ene aanbieder worden ze aangeboden voor lage prijzen en bij de ander zijn ze aanzienlijk duurder. Waar zit dit verschil in en waar moet je op letten? Je leest het in deze blog!

Vintage vloerkleden vs replica’s

Je bent op zoek naar een vintage vloerkleed en je ziet bij de ene aanbieder een vintage vloerkleed voorbij komen van een paar honderd euro en bij de ander kun je een vloerkleed krijgen voor de helft van het geld. Dit prijsverschil heeft bijna altijd te maken met het feit of het gaat om een echt vintage vloerkleed of een replica.

Echte vintage vloerkleden

Echte vintage vloerkleden zijn kleden die tientallen jaren oud zijn en hebben door de jaren heen hun authentieke uitstraling verkregen. Ze zijn afkomstig uit landen met een Oosterse cultuur, zoals Turkije of Iran. Echte vintage vloerkleden zijn gemaakt van 100% wol, zijde of andere natuurlijke materialen, zijn met de hand vervaardigd en zijn uniek. Er is geen tweede exemplaar te verkrijgen. Deze punten maken de echte vintage vloerkleden duurder, maar ook waardevast. Wil je je kleed na het een aantal jaren verkopen? Dan is de kans groot dat jouw vintage vloerkleed nog steeds geld waard is. Samengevat:

 • Échte vintage vloerkleden zijn van 100% natuurlijke materialen (zoals wol of zijde)
 • Zijn met de hand gemaakt
 • Uniek; er is geen tweede exemplaar
 • Waardevast

Replica vloerkleed

Replica vloerkleden, ook wel vintage-look, lijken erg op echte vintage vloerkleden, maar zijn het zeker niet. Vintage-look vloerkleden zijn machinaal nagemaakte vloerkleden en bestaan bijna altijd uit synthetisch wol (polyamide) of wol i.c.m. polyester. Samengevat:

 • Zijn replica vloerkleden niet van dezelfde kwaliteit
 • Replica vloerkleden zijn niet uniek
 • Niet met de hand vervaardigd maar machinaal
 • Replica vloerkleden hebben een korte levensduur vanwege het gebruik van andere materialen (polyester en/of (synthetisch) wol).

Dit verklaart het prijsverschil tussen de echte vintage vloerkleden en de vintage-look vloerkleden (replica’s).

De beste aankoop

Nu kun je jezelf afvragen wat de beste aankoop is; een echt vintage vloerkleed of een replica? Dat hangt ervan af. Heb je niet zo’n grote portemonnee, hoeft het kleed niet lang mee te gaan en maakt het jou niet uit dat het vloerkleed niet uniek is? Dan kun je het beste een replica vloerkleed kopen.

Hecht je waarde aan een lange levensduur, originaliteit van het kleed, het gebruik van 100% natuurlijke materialen (zoals wol of zijde) en wil je een waardevast vloerkleed? Kies dan voor een echt vintage vloerkleed.

Hoe weet je of het vintage vloerkleed echt is en geen replica?

De echtheid van een vintage vloerkleed controleren is voor een kenner erg makkelijk, maar als je niet weet waar je op moet letten kun je snel de mist in gaan. Wij adviseren daarom om naar de echtheid van het kleed te vragen. Stel bijvoorbeeld vragen als:

 • Waar komt het kleed vandaan?
 • Hoe oud is het vloerkleed?
 • Waar is het kleed van gemaakt?

Zeker zijn dat het kleed dat je koopt een echt vintage vloerkleed is? Kijk dan eens bij Rozenkelim.nl. Hier ben je zeker van het kopen van een echte vintage vloerkleed. Je krijgt hier zelfs een paspoort bij jouw vloerkleed met informatie waar het kleed vandaan komt.

You Might Also Like