In de tuin

Graszoden of zelf gras zaaien?

22 september 2017

Een prachtig groene grasmat in je tuin bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning. Welke huiseigenaar wil er dan ook geen groen gazon voor de deur hebben liggen? Op het moment dat je een gazon gaat aanleggen moet je kiezen tussen grasmatten en het zaaien van gras. Beide hebben zo hun voordelen en nadelen.

Wanneer je direct wilt genieten van een prachtig groen gazon dan is de keuze snel gemaakt, namelijk graszoden. Deze kan je online bestellen en vervolgens (laten) leggen. Na het leggen heb je direct een mooi gazon voor de deur, zonder dat je er verder veel aan hoeft te doen.

Bij het zelf zaaien van gras heb je de eerste weken tot maanden een kaal gazon wat veel aandacht nodig heeft, ook mag je er niet overheen lopen. Wat ervoor zorgt dat je in deze groeifase niks aan je tuin hebt. Echter is het zaaien van gras wel goedkoper dan graszoden. Maar het goed onderhouden van het gezaaide gebied kost veel tijd en energie.

Op het moment dat je geen groene vingers hebt kun je een hovenier inschakelen of gewoon kiezen voor graszoden. Als deze gelegd zijn kan je het vrijwel direct onderhouden als een normale grasmat die al jarenlang ligt. Ook kun je er gewoon overheen lopen en het gazon gebruiken voor van alles en nog wat. Denk aan spelende kinderen, voetballen, tuinieren en nog veel meer.

You Might Also Like