Inrichting

Verschillende soorten kasten voor je woning

28 september 2017

Om een woning zo mooi mogelijk in te richten moet een interieur in ieder geval niet te rommelig aanvoelen. De drukte van een rommelig huis, waar overal spullen rondslingeren, zorgt ervoor dat je hier nooit helemaal tot rust kunt komen. Het is daarom noodzakelijk om in je woning voor voldoende opbergruimte te zorgen. De beste manier om dit te doen is door kasten in de woning te plaatsen. Kasten zijn meubels die speciaal bedoeld zijn om opbergruimte in huis te creëren en zijn in verschillende soorten verkrijgbaar.

Praktische en decoratieve functie

Een kast vervult altijd de praktische functie van het creëren van opbergruimte. Een kledingkast op de slaapkamer zorgt ervoor dat broeken, truien en shirts niet op de grond rond hoeven te slingeren. Ladekasten in de woonkamer zijn uitermate geschikt om belangrijke papieren in te bewaren. Een dressoir kan dezelfde functie vervullen en fungeert tegelijkertijd ook nog eens als een soort van extra tafel. Tegelijkertijd vervullen kasten ook een decoratieve functie. Het zijn grote objecten die in het oog vallen en daarom moeten passen bij een interieur. Dit is in een woonkamer uiteraard belangrijker dan in een slaapkamer.

Kasten om decoratiestukken in te zetten

Naast de drie verschillende kasten die we hierboven hebben beschreven, zijn er ook kasten die als opbergruimte voor decoratiestukken kunnen dienen. Deze kasten vervullen dus overduidelijk zowel een praktische als decoratieve functie. Buffetkasten bestaan bijvoorbeeld uit twee verschillende delen. Het onderste deel is een gesloten kast waarin je dingen uit het zicht kunt opbergen. Het bovenste deel is open of afgesloten met glazen deuren en daarin kan je decoratiestukken of mooi servies in tentoonstellen. Dan zijn er nog de boekenkasten. Deze zijn aan de gehele voorkant open, zodat je hier makkelijk boeken in kunt zetten. Het is echter ook mogelijk om andere dingen die als decoratie dienen, in een boekenkast openlijk zichtbaar op te bergen.

You Might Also Like