Huisdieren

Twee tips voor huisdiereigenaren

24 februari 2021

Het hebben van een huisdier kan een prachtige toevoeging aan het gezin zijn. Door een extra levend wezen in huis te nemen zal ook de dynamiek in de woning veranderen. Als het huisdier de juiste verzorging krijgt, zal deze dynamische verandering in het huishouden over het algemeen een positieve zijn! Het is hierin wel essentieel om het huisdier de aandacht en verzorging te geven die hij of zij verdient. Je verdiepen in de gezondheid van het huisdier zal je in eerste instantie misschien wat tijd kosten, maar op de lange termijn alleen maar plezier opleveren. Een ongezond huisdier kan namelijk een lange en pijnlijke nasleep hebben voor zowel het beestje als voor jouw gezin. In deze blog geven we je enkele tips rondom de verzorging van jouw huisdier(en).

Controleer de oren!

De oren van je huisdieren zijn enorm belangrijk voor de huisdieren. Doordat huisdieren niet met elkaar kunnen praten zijn ze veel afhankelijker van de oren. Het is dan ook goed om de oren van de huisdieren regelmatig te controleren en schoon te maken. Je kunt de oren van de beestjes gemakkelijk schoonmaken met een wattenstaafje. Wel wordt aangeraden om die van jongs af aan al te doen. De oren zijn namelijk erg gevoelig en door hier zo jong mogelijk mee te beginnen raken de beestjes er gewend aan Zo voorkom je gemakkelijk kwaaltjes als oorsmeer hond, oorontsteking bij katten en overige kwaaltjes aan het oor.

Check het plassen

Het plasgedrag is vaak veelzeggend voor de gezondheid van je huisdier. Dit is het meest sprekend als het plasgedrag veranderd ten opzichte van hoe het normaal was. Het is daarom belangrijk om als baasje goed op de hoogte te zijn van het plasgedrag van jouw huisdieren. Als het beestje ineens veel vaker moet plassen dan voorheen, dan kan dit duiden op kwaaltjes als blaasontsteking bij honden of blaasstenen bij katten. Ook het moeite hebben met plassen of het daadwerkelijk plassen van bloed duidt op een van de genoemde kwaaltjes. Het is misschien niet heel fris om met regelmaat de urine van de huisdieren te bekijken, maar je kunt er wel heel veel ernstige problemen mee voorkomen!

You Might Also Like