Huisdieren

Wonen met huisdieren

20 september 2016

Met huisdieren kun je erg veel plezier beleven. Niet voor niets hebben veel Nederlanders een huisdier in huis! Heb jij momenteel ook een huisdier? Wanneer je voor het eerst een huisdier neemt zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het gereed maken van je woning, het kopen van de benodigdheden voor de verzorging van je huisdier, voldoende eten en drinken voor het beestje, enzovoorts. Het is sterk afhankelijk van het type huisdier dat je koopt, hoeveel je hiervoor moet kopen. Een konijn heeft immers een heel andere verzorging nodig dan bijvoorbeeld een hond of een kat.

Maak je huis gereed voor huisdieren

Een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een huisdier, is het feit dat huisdieren veel kapot kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de kabels voor de televisie, het internet of elektriciteitskabels in huis. Om te voorkomen dat huisdieren dit kapot kunnen maken is het raadzaam om de kabels in gootjes te leggen. Voor een huisdier is het vaak niet mogelijk om de gootjes kapot te krijgen.

 

Naast de kabels die vaak niet veilig zijn voor huisdieren, kunnen huisdieren ook een bank of bed vernielen. Zeker een kat of hond kan met z’n scherpe nagels schade aanrichten door te krabben aan dergelijke meubels. Zorg ervoor dat een huisdier dit meteen afleert en dat je bijvoorbeeld een krabpaal hebt voor een kat.

Alles voor een goede verzorging

Er zijn verschillende websites waarop je informatie vindt over het verzorgen van een huisdier. Zorg dat je bij de aanschaf van een huisdier al veel van deze producten in huis hebt, om het dier goed te kunnen verzorgen. Wees je ervan bewust dat het dier in het begin zal moeten wennen aan z’n nieuwe omgeving.

You Might Also Like