Huisdieren

Hoe houd jij jouw hond tevreden met thuiswerken?

26 mei 2021

In deze nieuwe situatie van werken is het veel voorkomend dat medewerkers, naast het werken op kantoor, ook thuis aan het werk zijn. Hier hebben zij weer te maken met andere ‘collega’s’ in de vorm van huisdieren. Hoe ga je daar het beste mee om? Hierin zijn er verschillende dingen belangrijk. Hieronder kijken we naar speelgoed, koekjes en manden.

Verschillende soorten van hondenspeelgoed

 

Hoe zorg je er nou voor dat je met het hebben van huisdieren toch goed thuis kunt gaan werken? Daarvoor zijn verschillende dingen belangrijk. Wanneer we kijken naar het hebben van een hond is het hebben van speelgoed voor je hond erg belangrijk. Hierbij kun je denken aan veel verschillende soorten speelgoed, namelijk: ballenwerpers, flostouwen, hondenballen, kauw speelgoed, knuffels, interactief speelgoed, vulbaar speelgoed en bijvoorbeeld speelgoed om te apporteren. Op deze manier kun je zowel binnen als buiten spelen met jouw hond. Dit is naast het opbouwen van een goede band met jouw hond, erg belangrijk voor de fysieke inspanning die de hond levert tijdens het spelen. 

 

Speciaal speelgoed voor puppy’s is ook erg belangrijk. Voor deze puppy’s is er speciaal kauw speelgoed. Dit zorgt er onder andere voor dat de tanden gepoetst worden van de hond. Een goede start van de dag, zodat ook jij goed aan het werk kunt gaan, is om voor het werk naar buiten te gaan met de hond. Dit zorgt ervoor dat de hond zijn energie kwijt kan en daarna rustiger zal zijn binnen in huis. 

Beloning voor de hond

Wanneer jij rustig aan het werk kunt en jouw hond braaf zal spelen met het speelgoed wat jij voor hem hebt gekocht is het belangrijk dat deze beloond wordt. Jouw hond kun je dan ook prima belonen met hondenkoekjes wanneer deze braaf is. Ook hier heb je weer verschillende varianten in. Zo kun je hondenkoekjes kopen speciaal voor puppy’s en voor honden wanneer ze ouder zijn. Na het spelen met het speelgoed kun je de hond belonen met de zogenoemde beloningssnacks. Dit zijn kleine koekjes om de hond voor goed gedrag te belonen. Hiernaast heb je ook de koekjes om de hond langer zoet te houden. Hiervoor kan er gekozen worden voor bijvoorbeeld een bot, dentasticks of gerookte/gedroogde kauw snacks. 

Eigen plek voor de hond 

Naast de fysieke inspanning tijdens het spelen zal de hond ook veel liggen en slapen. Hiervoor is het belangrijk om een goede rustplek te hebben voor de hond. Dit kun je het beste creëren door een goede hondenmand aan te schaffen. Door het kopen van een goede hondenmand zorg je er voor dat de hond niet overal op de grond zal gaan liggen. Op deze manier zul je pijnlijke ligplekken voorkomen bij de hond en bevorderd dit de rust van jouw huisdier. Let bij het kopen van een nieuwe hondenmand op het formaat van de hond en het kussen en bijvoorbeeld wat voor materiaal handig is voor jouw hond. Jonge honden zullen namelijk sneller de mand stuk bijten, daarbij is het dus handig om te letten op de vulling.  

You Might Also Like