Inrichting

De leukste woonaccessoires

20 september 2016

Een woning is niet compleet zonder leuke accessoires! Denk bijvoorbeeld aan een bloempotje op een bijzettafel, een oud klokje in een open kast of houders voor waxinelichtjes op de eettafel. Met accessoires geef je een woning meer kleur en zorg je indirect voor een warmere en gezelligere sfeer. Het voordeel aan accessoires voor een woon- of slaapkamer is dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Er zijn verschillende winkels waar je accessoires voor een paar euro vindt, terwijl er ook voldoende winkels zijn waar accessoires voor tientallen euro’s worden aangeboden.

DIY: je eigen woonaccessoires maken!

De leukste woonaccessoires zijn natuurlijk de woonaccessoires die je zelf of bijvoorbeeld samen met je kinderen maakt. Op internet vind je voldoende ideeën voor zelfgemaakte accessoires. Denk bijvoorbeeld aan leuke bloempotjes die je zelf kunt versieren, een boterhambakje die je met draden op kunt hangen als een bloempot, enzovoorts. Als je het helemaal goedkoop wil doen haal je een plantje uit de tuin. Niet alleen is een dergelijke woonaccessoire goedkoop, ook heb je direct een leuke bezigheid voor de zondagmiddag.

Verschillende soorten woonaccessoires

Zonder dat je het wellicht weet heb je nog voldoende woonaccessoires op zolder staan om je woning mee op te kunnen vrolijken. Een klok van vroeger leek wellicht niet in je interieur te passen, maar sluit tegenwoordig naadloos aan op de trend van industriële elementen in een inrichting. Zet de klok op een klein kastje in de woon- of slaapkamer en je hebt het populaire industriële tintje ook in je eigen interieur verwerkt.

 

Naast een klokje kun je ook op zoek gaan naar kleine schilderijtjes op zolder, leuke potjes of vaasjes, enzovoorts.

You Might Also Like