In en rondom huis

Dit zijn de zonwering-trends voor 2019!

10 januari 2019

De donkere dagen, kou en neerslag bevestigen dat de winter nog steeds in volle gang is. Het is dan ook niet zo gek dat je waarschijnlijk nog helemaal niet nagedacht hebt over komende zomer en bijbehorende upgrades aan je woning. Toch is dit wel degelijk het moment om te oriënteren op het gebied van huis en tuin verbeteringen. Om je een eindje op weg te helpen hebben we de trends op het gebied van zonwering voor 2019 alvast voor je op een rijtje gezet!

Als allereerst is het belangrijk om te weten dat zonwering ingedeeld kan worden in twee categorieën, namelijk binnenzonwering en buitenzonwering. Beide categorieën verschillen erg qua uiterlijke kenmerken, maar dienen over het algemeen hetzelfde doel. Buitenzonwering kom je vooral tegen in de vorm van knikarmschermen en rolluiken. Binnenzonwering wordt gekenmerkt door jaloezieën, shutters, rolgordijnen en dergelijke.

Buitenzonwering tegen inbraak

Nu dat je kennis hebt gemaakt met de twee hoofdcategorieën in zonwering, kan er ingegaan worden op de trends. Zo ook op het gebied van buitenzonwering. Het komende jaar zullen steeds meer mensen kiezen voor rolluiken aan de buitenzijde van het huis. Het grote voordeel van dit type is namelijk dat deze in gesloten stand de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de rolluiken ‘s nachts of tijdens vakanties te sluiten, waardoor inbrekers ramen en deuren erg moeilijk kunnen forceren. Naast dat rolluiken dus als onderdeel van je beveiliging functioneren, helpen ze ook de warmte van de zon buiten te houden. Dit is erg fijn in de zomer.

Mix & match

Een andere trend die we veel gaan zien dit jaar is de combinatie van verschillende gordijn soorten. Een veelgekozen combinatie die we veel terug gaan zien is de mix van zware gordijnen en een transparante soort. Ook kan er worden gekozen voor donkere gordijnen in combinatie met een rolgordijn. De kleur en de materialen hoeven binnen deze combinaties zeker niet overeen te komen. Wat we wel veel zullen zien is een accentkleur die wordt gecombineerd met een natuurlijk tint.

Accessoires om het af te maken

Wat we dit jaar vaak tegen zullen komen op het gebied van huisinrichting is de wil om de inrichting samen te brengen tot één geheel. Accentkleuren die in raamdecoratie naar voren komen gaan we ook steeds meer terug zien in accessoires. Dit maakt dat huisinrichtingen steeds meer een geheel worden.

Mede mogelijk gemaakt door: zonwering Utrecht

You Might Also Like