In de tuin

Mol in de tuin

24 oktober 2019
mol

Een mol in de tuin is heel erg lastig en het kan een hele opgave zijn om een mol te vangen. Een mol in de tuin hebben is dan ook een probleem waar veel mensen tegenaan lopen. Wanneer in een woonwijk woont, is de kans veel kleiner dat een mol zich in je tuin zal nestelen. Echter, wanneer je dichter bij bossen, weilanden of waters bevindt, is de kans vrij groot dat een mol zich een stukje van jouw grond toe zal eigenen. Wat je in die gevallen doet en welke spullen je hierbij kunnen helpen, lees je in dit artikel.

Mollen bestrijden

Mollen zijn nooit welkom, en toch dienen ze zich in sommige tuinen regelmatig aan. Een mol in de tuin kun je bestrijden door gebruik te maken van een mollenklem of ultrasone mollenverjagers. De beste tip die je kunt ontvangen als eigenaar van een stuk tuin, is om mollenklemmen en een ultrasone mollenverjager in je schuur klaar te hebben liggen. Op het moment dat je een mol in de tuin hebt, wil je namelijk zo snel mogelijk in actie komen. Hoe sneller je er namelijk bij bent, des te groter de kans is dat de mollen snel weg zijn. Een mol graaft namelijk snel om zich heen, dus de vangkans met mollenklemmen steeds kleiner. Door direct een ultrasone mollenverjager aan te zetten, laat je de mollen weten dat ze niet welkom zijn. Door vervolgens meerdere klemmen in een aantal grote gangen te zetten, weet je zeker dat je de kansen op het vangen van de mol aanzienlijk vergroot.

Mol in de tuin, mollenklemmen zetten tips!

Het zetten van een klem om de mol in de tuin te vangen is vaak het meest effectief. Maar hoe zet je nou op de juiste manier een mollenklem? De eerste tip is om hem niet in een molshoop te zetten. Een mol gebruikt namelijk zelden een molshoop twee keer als uitgang. Graaf wat om de hoop heen om de hoofdgang te zoeken. Deze is normaal gesproken rond de 2 centimeter breed. Zet de val in deze gang en dek het af met wat zand of plastic.
De tweede tip is om de klemmen in verschillende gangen te zetten, ver van elkaar, zodat de vangkans het grootst is. De derde, en laatste, tip is om je klem elke ochtend te checken. Soms is hij namelijk wel afgegaan, maar is er niks gevangen. In de gevallen wil je hem natuurlijk direct weer zetten.

Een mol verjagen, hoe lang duurt dat?

Hoe snel een mol verjagen is met behulp van ultrasone, hangt helemaal af van hoe dik de grond is en hoe gevoelig de mol is. Soms is de mol in de tuin binnen een dag weg. In andere gevallen kan het tot wel zes weken duren voordat de mol verdwenen is. Het gebruiken van ultrasone kan er in resulteren dat een mol de eerste dagen daarna heel erg actief wordt. Dat komt voort uit een soort paniekreactie. Dat is voor even vervelend, maar wel een goed teken!

 

 

You Might Also Like