In de tuin, Inrichting

Alternatieve ideeën om je tuin in te richten

9 juni 2020

We kennen allemaal de standaard manier waarop de meeste tuinen ingericht zijn. Meestal is er plek voor een terras, staan er wat plantjes, ligt er gras en de rest is betegeld. Tuurlijk kan dat heel leuk zijn, maar soms wil je net even iets anders dan wat de rest heeft. Daarom vind je hier enkele ideeën die ook leuk zijn. 

Tuinhuis

Als je voldoende ruimte hebt, kan het heel leuk zijn om een tuinhuisje in de tuin te zetten. Een tuinhuisje kan meerdere doeleinden hebben. Zo kan het dienen als extra opslagruimte, maar je kan het bijvoorbeeld ook helemaal inrichten als speelkamer voor de kinderen. Een ander idee is om er een soort serre van te maken waar je gezellig met vrienden kan gaan zitten. Een tuinhuis met een overkapping staat modern en hebben niet veel mensen. 

Buitenkeuken

Er is niks leukers dan op een mooie zomerse dag met wat vrienden of familie buiten te zitten en lekker te eten. Op dat soort dagen wordt er meestal gebarbecued. Meestal is de barbecue neerzetten en later weer opruimen best even een klusje. Daarom zou een buitenkeuken ideaal zijn. De barbecue staat dan al klaar en hoef je niet te verslepen. Naast barbecueën kan je er natuurlijk ook allerlei andere gerechten op maken. Zo hoeft de kok zich niet naar binnen te verplaatsen, maar kan lekker buiten blijven bij de rest van het gezelschap.

Zwembad

Iedereen droomt van een zwembad in de tuin. Er is niks lekkerder dan de verkoeling op kunnen zoeken wanneer je het maar wil. Vooral op warme zomerse dagen is een zwembad ideaal. Tegenwoordig zijn er verschillende varianten zwembaden te verkrijgen. Eerder heerste het beeld dat alleen villa’s een zwembad in de tuin hebben. Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Het zwembad hoeft ook niet extreem groot te zijn. een kleinere variant biedt ook de verkoeling die je nodig hebt op warme dagen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je handdoekje klaar te leggen en zorgen voor wat te drinken. Als dat allemaal klaar ligt, kan het genieten beginnen. 

You Might Also Like