Grote klussen

Daksteigers? Hét hulpmiddel voor klussen op het dak!

5 september 2023
Daksteiger

De meeste mensen vinden klusjes in huis doen of heel vervelend, of juist heel leuk. Er is een soort van tweedeling in de samenleving wat dat betreft, want sommigen zijn dol op het verbouwen en renoveren van hun woning, terwijl anderen er een grote hekel aan hebben en het liefst alles laten uitbesteden. Hier zit een heel groot verschil in, maar dat neemt niet weg dat veel mensen zoveel mogelijk spullen in huis willen hebben om de moeilijkste klussen rondom het huis en de tuin uit te voeren. Maar dan heb je wel voldoende materialen en tools nodig om alles tot in de puntjes te kunnen uitvoeren. Want zonder een hamer, boor en schroevendraaier kan je weinig, en ook verf en een roller kunnen handig zijn om dat ene muurtje toch nog een tintje witter te verven. 

Klusjes op het dak

Wat veel mensen echter vergeten, is dat sommige klussen op het dak plaatsvinden. Dat is behoorlijk eng, want een dak is toch best wel hoog. Er is echter wel een manier om dit veilig uit te voeren, en dat is door een daksteiger te gebruiken. Op deze manier sta je stevig in je schoenen, ook op grote hoogte, wat een veilig en vertrouwd gevoel geeft.

Beter bij de randen 

Een van de redenen waarom veel mensen een daksteiger huren, is omdat ze zo beter bij bepaalde randen kunnen. De kozijnen kunnen soms ook wel een likje verf gebruiken, en omdat zonder daksteiger te doen, is best wel gevaarlijk. Het is dan verstandiger om een daksteiger te huren, zodat je je klussen veilig en nauwkeurig kunt uitvoeren. Het is dan ook heel fijn dat je jouw kozijnen helemaal af kan maken en goed werk kan leveren, op deze manier voel je je waarschijnlijk het meest voldaan en op je gemak. Zo’n veilige horizontale werkplek hoog op het dak, iedereen wil toch een daksteiger kopen?!

Veiligheid staat hoog in het vaandel 

Een van de redenen waarom mensen wat dieper in de buidel tasten bij het klussen op het dak, is vanwege de veiligheid. De meeste klussen gebeuren op hoge hoogte, en dan is het wel prettig dat je stabiel staat en je weet dat je niet te pletter naar beneden kan vallen als je een misstap maakt. Met een daksteiger weet je dat je hier niet bang voor hoeft te zijn, en kan je gewoon comfortabel dat ene kozijn schilderen, of die ene schoorsteen schoonmaken, wat ook broodnodig kan zijn soms. 

De daksteiger kan van verschillende materialen gemaakt zijn, maar deze is meestal van aluminium of staal gemaakt, omdat deze materialen het sterkst zijn (met het oog op verschillende weertypen: denk aan storm of regen). Kortom: een daksteiger is je beste vriend door weer en wind – vergeet vooral geen daksteiger te kopen!

You Might Also Like