Inrichting

Nieuwe tafel in jouw woonkamer? Dit zijn de mogelijkheden!

21 mei 2019

In een woning zijn vandaag de dag nogal wat tafels te vinden. Een tafel gaat over het algemeen betrekkelijk lang mee, waardoor jij deze niet snel hoeft te vervangen. Toch kan het na verloop van tijd zijn dat jij uitgekeken bent op een tafel. Ga jij de stijl in jouw woning aanpassen? Dan is de kans ook groot dat jouw huidige tafel(s) niet bij de nieuwe stijl passen. In beide gevallen is de kans groot dat jij voor een nieuwe tafel gaat. Voor wat betreft tafels in een woonkamer heb je vandaag de dag behoorlijk wat mogelijkheden. Wij zetten hieronder drie tafels op een rijtje die zeker niet misstaan in jouw woonkamer.

Eettafel

Er zijn mensen die de eettafel in hun keuken hebben staan. Dit is vaak het geval wanneer de keuken zich in een aparte ruimte bevindt. Heeft jouw woning echter een open keuken? Dan is de kans groot dat de eettafel in de woonkamer staat. Uiteraard maakt dit geen verschil wanneer jij een nieuwe eettafel uit gaat zoeken. Voor jij jouw zoektocht begint, is het belangrijk dat je enigszins weet wat je wilt. Wil je een grote, rechthoekige eettafel? Of ga je toch voor een ronde tafel? Een ronde eettafel wordt vaak als gezelliger ervaren, maar aan een rechthoekige eettafel kun je doorgaans meer personen kwijt. Koop dus nooit lukraak een eettafel, maar ga eerst op onderzoek uit.

Salontafel

Naast een eettafel treffen we in een woonkamer ook een salontafel aan. Dit is een kleine tafel die vaak onderdeel uitmaakt van de zithoek. Net als bij een eettafel geldt ook weer dat salontafels er in allerlei varianten zijn. Zo kun jij bijvoorbeeld kiezen voor meerdere kleine salontafels, maar ook voor een wat grotere. Uiteraard zijn salontafels er ook in allerlei verschillende stijlen. Hierdoor kun jij vast ook een geschikte salontafel vinden voor in jouw woning.

Bijzettafel

Salontafels zijn doorgaans al klein van stuk, maar een bijzettafel is meestal nog net wat kleiner. Sommige mensen denken dat een bijzettafel en salontafel hetzelfde zijn, maar dit is niet het geval. Een bijzettafel wordt vaak gebruikt voor naast een stoel of bank. Heb jij een leeshoek in huis waar twee stoelen staan? Dan is de kans groot dat er tussen deze twee stoelen een bijzettafel staat. Handig om bijvoorbeeld een glas drinken op te zetten of jouw leesboek op te leggen.

You Might Also Like