Grote klussen

Wat komt er allemaal kijken bij het vervangen van je dak?

6 juni 2017

Helaas heeft een dak niet het eeuwige leven. Tegenwoordig gaan daken tientallen jaren mee, maar er komt een tijd dat het bestaande dak vervangen moet worden. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Tijd voor isolatie

Elk nadeel heeft zijn voordeel en zo heeft het moeten vervangen van het dak ook weer zo zijn voordelen. Het is immers het ideale moment om het dak te isoleren als dat nog niet gedaan is. Door het dak verdwijnt immers behoorlijk wat energie naar de buitenlucht, wat uiteraard zeer nadelig is voor de stookkosten in de winter.

Wanneer de pannen of de bedekking van het platte dak verwijderd is, kun je er goed bij om het dak te laten isoleren. Verder kun je natuurlijk het dakbeschot laten controleren op slijtage en eventueel laten vervangen of repareren waar nodig.

Wat moet er op?

Ook zul je moeten bedenken wat je precies op het dak wil. Wil je dezelfde pannen terug laten plaatsen? Of wil je liever andere pannen? Of misschien heb je nu een rieten dak en wil je graag een pannendak – of andersom. Met platte daken zijn er ook tal van varianten mogelijk, denk bijvoorbeeld maar aan een groen dak.

Kortom: bedenk wat voor dak je precies wil en informeer naar de mogelijkheden.

Dakramen, dakkapel, enzovoorts

Ook is het vervangen van het dak een goed moment om een dakraam te laten plaatsen of over te gaan tot de plaatsing van een dakkapel. Je kunt er nu immers goed bij waardoor de kosten gereduceerd zijn. Bovendien kan het bedrijf dat het dak repareert wellicht ook de dakramen of de dakkapel plaatsen, waardoor je op de hele offerte misschien wat korting kunt bedingen. En tenslotte zit je ook nog eens maar één keer in de bende, in plaats van dat je een jaar later weer in de rommel zit als je dan een extra dakraam wil laten plaatsen.

You Might Also Like