Grote klussen

De buitenkant van je huis schilderen

17 april 2021

Het is een hele klus om de buitenkant van je huis te schilderen. Toch doen veel mensen het, omdat het er mooi uitziet en omdat het in sommige gevallen zorgt voor een hogere waarde van de woning. In dit artikel geven je wat tips voor wanneer jij de buitenkant van je huis wilt schilderen.

Kleur

Voordat je een ASC ladder gaat kopen, is de eerste en misschien wel belangrijkste stap het bepalen van de kleur waarin je jouw huis wil gaan verven. Vaak wordt er bij het verven van de buitenkant van een huis gekozen voor lichtere kleuren. Deze kleuren reflecteren zonlicht, terwijl donkerdere kleuren het zonlicht en de warmte juist opnemen. Schilderwerk met donkere kleuren krijgt hierdoor te maken met meer temperatuurwisselingen, waardoor de verflaag sneller zal krimpen of uitzetten. Dit kan ervoor zorgen dat het schilderwerk er snel onverzorgd uit gaat zien. Denk dus goed na voordat je jouw huis in een donkere kleur gaat verven en bedenk of je niet beter een lichte kleur verf kan gebruiken. 

Aandachtspunten

Sommige onderdelen van je huis zullen wat extra aandacht nodig hebben. Bij liggende onderdelen zoals kozijnen zul je een extra laag moeten verven. Dit omdat het schilderwerk hier kwetsbaarder is omdat het meer regen zal vangen dan de rest van het huis. 

Wanneer buiten schilderen? 

Als je de buitenkant van je huis gaat schilderen, krijg je te maken met allerlei weersomstandigheden. Wanneer het te koud is, heeft de verf lang nodig om te drogen. Maar wanneer het te warm is, zal de verf juist te snel drogen, waardoor er strepen zichtbaar zullen worden. De perfecte temperatuur om buitenshuis te schilderen ligt tussen de tien en de 25 graden. Let ook op de luchtvochtigheid voordat je begint aan het schilderwerk. Wanneer de luchtvochtigheid onder de 75% zit, kun je prima schilderen zonder dat er problemen ontstaan. 

Schilder inhuren 

Het schilderen van de buitenkant van je huis is een tijdrovende en lastige klus. Daarom kan het handig zijn om het schilderwerk over te laten aan een professionele en ervaren buitenschilder. Een buitenschilder heeft veel ervaring en weet precies wat belangrijk is bij het schilderen van de buitenkant van een huis. Zo ben je verzekerd van een mooie, professionele afwerking!

You Might Also Like