Grote klussen

De voordelen van een uitbouw

17 april 2021

Bij de aankoop van een huis zijn er veel dingen waar de koper op let. Vaak wordt er gelet op de tuin. Komt er genoeg zon in de tuin en is deze groot genoeg? Een grote tuin biedt ook de mogelijkheid om een uitbouw te realiseren aan de achterkant van het huis. Hierdoor heb je meer woonoppervlak maar daarvoor moet je wel een stukje tuin inleveren. Als de tuin hier groot genoeg voor is, kan dit een goede oplossing zijn wanneer je een huis groter wilt maken. In dit artikel worden vijf voordelen behandeld die je ervaart wanneer je kiest voor een uitbouw.

Grotere woonruimte

Als je een huis koopt, moeten er vaak nog dingen aan gebeuren om het jouw droomhuis te maken. Het huis verbouwen is dan een manier om de woning helemaal naar jouw smaak aan te passen. De Aanbouwexpert is dé aannemer voor aanbouw. Bij een verbouwing worden de oppervlaktes van de woning meestal groter. Het nadeel is dan wel dat je een stukje van je tuin moet inleveren. Als je een grote tuin hebt, is dit helemaal geen probleem en dan geniet je alleen maar van de voordelen. 

Langer genieten van je huidige woning

Een verbouwing is vaak iets waar je even voor moet sparen. Soms beslis je pas na een paar jaar om jouw woning toch uit te bouwen, omdat dit iets is wat al een tijdje door je achterhoofd heen spookt. Het is namelijk vaak goedkoper om jouw huidige woning uit te bouwen dan om een groter huis te kopen. Zo kun jij langer blijven wonen in het huis wat je al een aantal jaar jouw thuis noemt. Hierdoor haal je meer plezier uit je bestaande woning!

Goed te financieren

Een uitbouw is vaak erg goed te financieren. Je kunt namelijk meestal je hypotheek verhogen voor de extra lening. Hierdoor zal je een bepaald bedrag extra moeten aflossen per maand. De bank stimuleert het vaak om dit soort investeringen te doen, omdat de woning ook meteen meer waard wordt. 

De uitbouw kan zorgen voor een licht huis

Vind jij jouw huis net wat te donker? Dan is een uitbouw ook een goede manier om voor veel extra licht te zorgen. Een uitbouw heeft vaak grote glazen deuren of ze worden helemaal van glas gemaakt. Hierdoor creëer je meer natuurlijke lichtinval. Licht maakt de woning optisch groter en je hebt profijt van de zon die de kamer warmer maakt. 

You Might Also Like