Kleine klussen

Een overkapping bouwen doe je zo

6 juni 2017

Een overkapping in de tuin biedt tal van voordelen. Je kunt heerlijk buiten zitten als de zon schijnt, zonder dat het te warm wordt. Maar je kunt ook lekker buiten zitten als het minder mooi weer is; je zit immers lekker uit de wind. En wil je toch wel in de zon of in de wind zitten, dan ga je gewoon onder de overkapping vandaan. We geven enkele tips om een overkapping te bouwen.

Zelf doen of laten doen?

Allereerst sta je voor de keuze of je de overkapping zelf gaat bouwen of dat je dit door een bedrijf laat doen. Wanneer je handig genoeg bent om zelf een overkapping te bouwen, dan is dat vaak een prima oplossing. Je weet dan zeker dat de overkapping aan je eisen en wensen voldoet en je kunt de overkapping geheel op maat maken. Wanneer je het maken uitbesteedt, moet je altijd nog maar afwachten hoe het er uiteindelijk nu echt uit komt te zien. Je hebt dan echter weer wel de garantie dat de overkapping daadwerkelijk goed is en dus niet na een half jaar al begint te zakken.

Denk aan de afwatering

Iets wat vaak door bouwers wordt vergeten, is dat de overkapping behoorlijk wat water moet kunnen afvoeren. Vaak beslaat de overkapping een redelijk groot oppervlak en al dat water moet weer weg. Je kunt de afvoer op het riool laten aansluiten of eventueel op een regenton of vijver om het water te kunnen hergebruiken.

Welke grootte?

Ook is het verstandig om na te gaan hoe groot de overkapping precies moet zijn. Bedenk hierbij dat het lekker is om toch nog in de tuin te kunnen zitten, dus dat de overkapping niet te groot moet zijn. Daarentegen wil je met een verjaardag misschien weer met gasten onder de overkapping kunnen zitten, dus te klein is ook weer nadelig

You Might Also Like