Kleine klussen

Leren Bankstel: Onderhoud & Reparatie

25 november 2015

Een leren bank reparatie is vaak de moeite waard. In veel gevallen gaat het om een kostbaar meubelstuk en de bank kan na een reparatie weer een hele tijd in uw interieur pronken.

Stoffering

Er kunnen verschillende problemen met leren banken worden opgelost. Zo kunt u denken aan schade aan het leer zoals gebruikssporen of verkleuringen, maar ook wanneer er iemand onvoorzichtig is geweest met een sigaret en een brandgaatje heeft veroorzaakt. Een ander veelvoorkomend probleem is overmatige plooivorming. Vooral bij leer kan dat tot grote schades leiden. Stiknaden kunnen ook weleens breken. U voorkomt hoge kosten als u dit op tijd laat repareren.

Zitcomfort

Behalve de schades die aan de buitenkant voorkomen kan het ook zijn dat het probleem juist in de bank zit, bijvoorbeeld een verlies aan densiteit van uw leren bank. Zo kan het zitcomfort in veel gevallen eenvoudig verbeterd worden door het toevoegen van een presskern tussen de vulling en de ondervering. Maar ook het plaatsen van een nieuwe vulling is mogelijk.

Ondervering

Zit het probleem niet in de vulling maar in de ondervering dan is dat voor een meubelhersteller vakkundig te repareren. In veel bankstellen wordt gebruikt gemaakt van singels welke na verloop van tijd te ver uitrekken. Een meubelhersteller of meubelstoffeerder kan dat verhelpen, net als het vervangen van een gebroken nosagveer of interieurvering.

De romp

Een doorgezakte armleuning, gebroken spant of andere delen in uw bank. Wat gebroken of stuk kan zijn gegaan door gebruik of een ongelukje is eigenlijk altijd wel te repareren. In de meeste gevallen zelfs bij u thuis.

Leren bank onderhouden

Wilt u lang kunnen genieten van uw dure leren bank, dan is er regelmatig onderhoud nodig. Want een bankstel wordt vaak intensief gebruikt. U kunt dit prima zelf doen maar ook uitbesteden. Een leren bank reinigen is op zich niet moeilijk. Daar zijn ook goede reinigingsproducten voor te vinden. Alleen wanneer u een geschuurd leren bank heeft zoals Suéde, Nubuck of piloten leder is preventie verstandiger door de bank te impregneren. Net als bij aniline leder is besparen op impregneren niet verstandig.

You Might Also Like