Kleine klussen

Wil jij meer uit jouw klusbedrijf halen? Lees hier hoe je dat doet!

4 mei 2021

De agenda’s van de meeste klusjesmannen zitten vandaag de dag helemaal volgepland. Wil jij als particulier een dakkapel laten plaatsen, je keuken of badkamer verbouwen of een uitbouw laten doen, dan kan het zo zijn dat de klusjesman over twee maanden pas ruimte in z’n agenda heeft. Komt dit beeld jou niet bekend voor als klusjesman? Tijd om er iets aan te doen! Lees hier hoe jij jouw klusbedrijf naar een hoger niveau tilt en meer uit jouw klusbedrijf haalt.

Zorg voor naamsbekendheid

Naamsbekendheid moet je opbouwen, en dat gaat niet vanzelf. Wat helpt is een goede, pakkende, herkenbare naam en slogan verzinnen voor jouw bedrijf. Denk ook aan een herkenbaar logo. Daarnaast moet je gaan nadenken over reclame. Waar zit jouw doelgroep en hoe spreek je die aan? Het is altijd aan te raden om een website te maken en wellicht kun je ook denken aan een facebook pagina. Probeer verder beeldmateriaal en positieve reviews te verzamelen bij tevreden klanten.

Zorg ervoor dat de administratie op orde is

De administratie.. Niet ieders favoriete klusje, maar wel erg belangrijk. Het is van belang je administratie goed bij te houden, anders kun je voor onaangename en tijdrovende verrassingen komen te staan. Die tijd kun je beter besteden aan nieuwe klussen. Wanneer jouw administratie op orde is, heb jij meer tijd over om geld te verdienen.

Netwerken, netwerken, netwerken

Mond tot mond reclame is nog altijd één van de meest effectieve manieren om nieuwe klussen binnen te halen. Geef visitekaartjes af zodat jouw tevreden klant je nog eens kan bellen of het visitekaartje doorgeeft aan een vriend/vriendin. Ook jouw zakelijke netwerk is van belang. Hoe handig is het als je andere klusjesmannen op hulp kunt vragen om een volledige klus te klaren, en vice versa? 

Gebruik deze tips om meer uit jouw klusbedrijf te halen, dan heb jij straks ook een overvolle agenda!

You Might Also Like