Keuken

Dit is waarom de keuken de belangrijkste ruimte in je huis is

4 mei 2021

Elke ruimte in je huis heeft een eigen functie. Maar laten we eerlijk zijn, de woonkamer is meer dan alleen om in te wonen. De slaapkamer meer om alleen in te slapen. En de keuken meer om alleen in te koken. Eten, praten, knutselen, werken, leren, relaxen, sporten, televisie kijken, muziek luisteren, dansen, feesten, huilen, lachen, leven… Dat is wat we in ons hele huis doen. Zorg daarom dat je huis echt als jou thuis voelt. Dat doe je natuurlijk door de muren te schilderen in je favoriete kleur. Een vloer te leggen die bij je past. De meubels te kopen waar jij je prettig bij voelt. En je persoonlijke spulletjes zo neer te zetten dat je er van kunt genieten. Meestal nemen we dat allemaal heel serieus als het gaat om de woonkamer en de slaapkamer. Ook de badkamer kan over het algemeen op onze aandacht rekenen, maar te vaak is de keuken toch een beetje een sluitpost als het gaat om sfeer. Het moet vooral praktisch zijn. Makkelijk schoon te houden. Praktische spoelbakken en een slimme keukenkraan. Genoeg opbergruimte. Apparatuur om op te koken en een flinke koelkast om eten en drinken in te bewaren. Ja, misschien is een eettafel wel handig waar het hele gezin ’s morgens aan kan ontbijten. Dat is jammer, want de keuken is een hele belangrijke ruimte in je huis. Natuurlijk wordt er gekookt en gegeten. Maar het is tevens een populaire hide away tijdens feestjes. En zeker nu is het ook een gewilde werkplek en dé plek om je handen te wassen. In dit artikel geven we de keuken de aandacht die het verdient.

Je keuken als nieuw

Misschien ben je een beetje uitgekeken op je huidige keuken. De kleur, de indeling, de vloer, het aanrechtblad, de apparatuur en de verlichting ken je zo langzamerhand wel. Tijd voor een opfrisbeurt! Gelukkig hoef je geen bakken geld uit te geven aan renovatie of een hele nieuwe keuken om de belangrijkste ruimte in huis te updaten. Zo kun je bijvoorbeeld de deurtjes makkelijk vervangen voor nieuwe. Of je schuurt en schildert de boel en lakt het in een andere kleur. Dat ziet er gelijk heel anders uit. Een keukenblok bestaat uit delen en die kun je met een paar aanpassingen vrij makkelijk op een andere plek zetten. Zo lijkt het alsof je een hele andere keuken hebt. Vergeet de impact van de vloer niet. Kies bijvoorbeeld voor een strakke gietvloer of voor een robuuste eikenhouten vloer, dit geeft direct een andere sfeer.

Details doen veel

Om je keuken een hele andere uitstraling te geven hoef je vaak maar een paar essentiële elementen aan te pakken. Zoals gezegd kun je de frontjes vernieuwen of opknappen, maar een nieuw aanrecht met nieuwe spoelbak en keukenkraan doet bijvoorbeeld ook heel veel. Keuze genoeg. Natuursteen, RVS, graniet, composiet, email en keramiek. Om maar een paar materialen te noemen. Ook qua uitvoering kun je helemaal losgaan. Dubbele, vierkante, ronde, rechthoekige en grillig gevormde spoelbakken. Datzelfde geldt voor keukenkranen. Met handdouche, enkele of dubbele bediening, extra lange of hoge kraantuit. Kranen te kust en te keur. Je zult zien dat je dan weer met veel plezier in de keuken bent.

You Might Also Like