gezondheid, Keuken

Meer dan alleen sous vide recepten

10 december 2020

Ben je op zoek naar sous vide recepten om meer variatie in jouw gerechten te brengen? Dan zijn er veel plekken waar je deze kunt vinden. Echter zijn de recepten niet het enige wat je nodig hebt om de gerechten daadwerkelijk klaar te maken. Sous vide koken brengt namelijk ook een aantal benodigdheden met zich mee. Deze benodigdheden zijn bij verschillende specialisten aan te schaffen. Een van de plekken waar je alles vindt wat je nodig hebt, is Souvy. Maar wat heb je dan allemaal nodig en welke recepten mogen echt niet over het hoofd gezien worden? 

 

De sous vide recepten beginnen bij de benodigdheden 

Sous vide recepten kunnen niet zonder benodigdheden. Er zijn altijd een aantal basisbenodigdheden voordat je gaat koken. Zo moet je bijvoorbeeld verschillende vacuümzakken in huis halen. Deze vacuümzakken worden met een apparaat dicht gezogen, zodat er geen water meer in kan komen. Je kunt voor meerdere dagen alvast zakken klaarmaken. Al het eten dat hierin zit, blijft namelijk voor langere tijd goed. Zo kun je op de rustigere dagen alvast alles verpakken, zodat je het er alleen nog maar bij hoeft te pakken wanneer je daadwerkelijk gaat koken en je bespaart jezelf gelijk veel tijd. 

 

De recepten tonen de temperatuur 

Ook moet je een waterreservoir aanschaffen. Bij de sous vide recepten staat op welke temperatuur je het reservoir in moet gaan stellen om op de juiste manier te garen. Je moet daarom altijd eerst de nieuwe recepten door gaan nemen, voordat je het eten in het water stopt. Zo kunnen er bijvoorbeeld andere temperaturen nodig zijn om vlees te garen dan wanneer je de groenten klaar gaat maken. Daarbij moet je ook gaan kijken of alle voeding in een keer erin moet of dat je de zakken op andere tijden in het water moet doen. 

 

Voor iedere gelegenheid voldoende gerechten 

Wanneer je een van de sous vide recepten uit gaat proberen is het wel belangrijk dat je gaat bekijken welk eten je lekker vindt en wat niet. Anders zal het eten alsnog niet lekker smaken. Uiteindelijk kom je er snel achter wat wel en niet werkt voor jou en jouw gezin. Meerdere recepten uitproberen zorgt er uiteindelijk dus voor dat je een goede basis hebt gelegd en voor iedere gelegenheid een heerlijke maaltijd hebt. Zelfs voor wanneer je met meerdere mensen aan tafel zit, heb je voldoende opties tot jouw beschikking. 

 

Laat iedereen versteld staan 

Schaf daarom niet alleen de benodigdheden aan voor sous vide, maar ga ook op zoek naar de beste sous vide recepten voor jouw familie. Je kunt alle recepten opslaan of uitprinten, zodat je uiteindelijk alles bij de hand hebt voor wanneer je weer opnieuw moet gaan koken voor meerdere mensen. Jouw visite gaat versteld staan van jouw nieuwe manier van koken en zal zich afvragen sinds wanneer je zo goed kunt koken. Zoek daarom vandaag nog de verschillende recepten en begin met het nieuwe avontuur via Souvy. Vergeet dan ook niet om de benodigdheden in huis te halen, zodat je ook daadwerkelijk kunt gaan koken. 

 

You Might Also Like