Huis

Kunststof profielen, wat zijn het en waarvoor dienen ze?

10 december 2020

Kunststof profielen worden overal toegepast. Denk bijvoorbeeld aan gevelbekleding, kozijnen en de afwerking voor allerlei toepassingen. Een goede kunststof profielen leverancier is dan ook een must voor bedrijven in de bouw en de industrie. 

Tips bij het bestellen van kunststof profielen 

Wanneer u op zoek bent naar goede een kunststof profielen leverancier dient u met een aantal zaken rekening te houden. Hieronder bespreken we aantal van deze punten. 

Kwaliteit

Het klinkt misschien als een open deur, maar voorop staat natuurlijk de kwaliteit van de profielen. Omdat de kwaliteit in de eerste instantie moeilijk te controleren is, kun je de leverancier vragen om referenties. Hebben zij al projecten gedaan in dezelfde branche als waarin u opereert en hoe zijn deze projecten verlopen. Referenties kunnen u veel zeggen over de kwaliteit die de leverancier levert. 

Levering 

Daarnaast is de snelheid van de levering natuurlijk ook belangrijk.  U wilt namelijk niet weken wachten op uw profielen. Is de leverancier daarnaast flexibel? Is het bijvoorbeeld mogelijk om spoedbestellingen te doen? Dit zijn zaken die u goed moet bespreken, zodat u later niet voor verassingen komt te staan .

Denkt uw leverancier met u mee? 

U kunt bij diverse leveranciers kunststof profielen bestellen, maar niet elke leverancier is in staat met u mee te denken. Ga dus goed na of een leverancier een eigen matrijzenmakerij heeft en in staat is een oplossing op maat te bieden voor u. 

Prijs 

Tot slot bespreken we de prijs. We hebben dit punt bewust onderaan gezet, aangezien goedkoop vaak duurkoop is. Maar natuurlijk wil je ook gangbare prijs betalen voor je profielen. Vraag daarom meerdere offertes op en bekijk wie de laagste prijs hanteert. Laat dit niet het uitgangspunt zijn, aangezien bovenstaande punten nog veel belangrijker zijn. 

Daarnaast dien je na te gaan of de leverancier staffelkortingen biedt. Dit kan erg interessant zijn voor uw bedrijf. Soms kunnen staffelkortingen wel oplopen tot 35%

 

 

You Might Also Like