Keuken

Waarom je moet kiezen voor een glazen achterwand in huis!

20 november 2020

Een glazen achterwand staat prachtig in elke ruimte van het huis. Glazen achterwanden geven een uniek accent aan je interieur. Glazen achterwanden kan je plaatsen in de keuken, woonkamer, badkamer of zelfs het toilet. Lees hier enkele tips & tricks om jouw interieur een eigen karakter te geven met glazen achterwanden.

Glazen achterwand in de keuken

Een keuken wordt vaak gezien als het hart van het huis. Het is dus belangrijk dat deze goed is afgestemd op jouw persoonlijke stijl. Glazen achterwanden passen in elke interieurstijl in de keuken. Een van de nieuwste trends is een glazen keuken achterwand met een kleurtje. Petrol green, Zen Grey, Oyster White; dit is slechts een greep uit het uitgebreide kleurenpallet van GLASSbye. Je kan er voor kiezen om een kleur te kiezen die aansluit bij de tinten van de rest van de keuken of juist voor een hele opvallende kleur die in het oog sprint. Volgens menigeen interieurblogger is de trend voor 2020 toch echt een glazen achterwand met een unieke print of tekst. Vind je het bijvoorbeeld fantastisch om een foto van de Amsterdamse grachten geprint te hebben op een achterwand, dan is dat mogelijk. Ook is het hartstikke hip om te kiezen voor natuurfoto’s! Een niet te vergeten detail is trouwens dat een glazen achterwand ook beschermt tegen vlekken die ontstaan bij het koken.

Glazen achterwand in de badkamer of op het toilet

Een glazen achterwand in de badkamer is een ideale oplossing om de ruimte op te delen. Hierbij wordt een scheiding gemaakt om de ruimte in te delen en behoud je toch een ruimtelijk gevoel. Een glazen achterwand staat ook erg sjiek bij een toilet, het heeft een exclusieve uitstraling en het is makkelijk schoon te houden.

Hygiëne

Een glazen achterwand is erg hygiënisch, want er zitten geen naden in en het is makkelijk om schoon te maken. Om de wanden schoon te maken kan je het beste heet water gebruiken met een microvezeldoekje. Als je een glazen achterwand hebt in de keuken kan je dit het beste doen direct na het ontstaan van de vlekken, bijvoorbeeld door het koken. De vlekken worden namelijk makkelijker verwijdert als ze er pas net op zitten. Voor hardnekkig vuil kun je eventueel FIXIN schoonmaakproducten gebruiken.

You Might Also Like