Inrichting

De voordelen van het nemen van gebruikte kantoorartikelen

24 april 2021
gebruikte kantoorartikelen

Ben je aan het overwegen om gebruikte kantoorartikelen te nemen in plaats van nieuwe? Dan zit je hier goed. Ik snap dat het een lastige keuze is en daarom hebben we voor jou een aantal redenen op een rijtje gezet waarom het nemen van gebruikte artikelen een goed idee is.  

Scheelt je in de koste 

Allereerst scheelt dit je natuurlijk ontzettend in de kosten. Gebruikte kantoorartikelen zijn een stuk goedkoper dan nieuwe. De kosten is natuurlijk een van de belangrijkste dingen waarom je dit zou doen. Nu is het zo dat veel mensen denken dat tweedehands kantoormeubelen altijd lelijk en oud zijn, maar dit is helemaal niet zo. Er kunnen zelf ontzettend mooie, nieuwe dingen tussen zitten voor een spotgoedkoop prijsje.   

Beter voor het milieu  

Naast het feit dat het je dus scheelt in de kosten is het ook nog eens beter voor het milieu. Zo worden alle oude meubelen niet aldoor maar weggegooid. Er worden vaak dingen weggegooid die nog in zeer goede staat zijn en dat is ontzettend zonde. Mocht het wel lichtelijk beschadigd zijn, kun je dit altijd opschuren en er een nieuw kleurtje of lak overheen gooien. Zo ziet het er net uit als nieuw. Je hoeft dus niet persé iets nieuws te kopen om een mooi kantoor te hebben. Zo hoeft er ook veel minder te worden geproduceerd en dat is weer beter voor het milieu.  

Helpt lokale ondernemers  

Vaak zijn tweedehands of gebruikte artikelen te koop bij een kringloopwinkel of hergebruik ergens in de buurt. Deze mensen werken hier voor een kleine prijs en helpen mensen hier enorm mee. Hoe leuk is het als je die mensen ook eens kan helpen door er iets te kopen in plaats van altijd naar de grote winkels te gaan. Zo ben jij blij met je nieuwe meubels en zijn zij weer blij dat ze iets hebben verkocht. Je kunt overigens ook je eigen oude producten eens wegbrengen als je ze niet meer gebruikt. Zo kun je er iemand anders weer mee blij maken en hoef je het niet onnodig weg te gooien.  

You Might Also Like