In de tuin

3 handige tips om je huis te verduurzamen

1 oktober 2019

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker. We willen allemaal een steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu, maar we willen er zelf ook iets voor terugkrijgen. Ben je al druk bezig met afval scheiden, maar wil je graag een stapje verder gaan? Je woning verduurzamen kan op verschillende manieren. Aan de hand van je budget kun je zelf kiezen welke mogelijkheden jij wilt toepassen. Wij delen drie handige tips met je om je huis te verduurzamen. 

De woning isoleren

We beginnen bij de meest voor de hand liggende, maar ook de belangrijkste tip als het gaat om het verduurzamen van je huis: isolatie. Door je woning goed te isoleren, kun je veel energie en geld besparen. Als je huis niet goed geïsoleerd is, ontsnapt er veel warmte naar buiten. Deze warmte kan ontsnappen via ramen, deuren, muren of de vloer. Het isoleren kun je door een vakman laten doen, maar je kunt zelf ook een aantal maatregelen nemen.

 

Een sedumdak

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het verduurzamen van je huis, maar het is een hele goede optie. Het plaatsen van een sedumdak is tegenwoordig enorm populair, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Een sedumdak is een dak dat is begroeid met sedum planten. De voordelen van een sedumdak zijn dat het erg goed is voor het milieu en de natuur, maar ook voor je portemonnee. Sedumdaken isoleren namelijk het huis. Zo blijft je woning in de winter lekker warm en in de zomer koel. Sedummatten kopen doe je gemakkelijk online.

 

Zonnepanelen plaatsen

Heb je een bepaald budget vrijgemaakt voor het verduurzamen van je woning? Als je een iets groter budget hebt, kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen zorgen ervoor dat je minder elektriciteit nodig hebt en je dus minder geld hoeft uit te geven aan energie. Als je weet hoeveel stroom je huishouden gebruikt, kun je daar het aantal panelen op afstemmen. Het plaatsen van zonnepanelen hangt daarnaast ook af van het soort dak dat je hebt en hoeveel schaduw er is. Laat je vooral adviseren door een professional voordat je de panelen aanschaft. 

You Might Also Like