In en rondom huis

Een tuinset kopen?

8 december 2015

Groot gelijk! Want een mooie tuin is natuurlijk niet helemaal ‘af’ zonder mooie tuinset. En er is zoveel moois om uit te kiezen tegenwoordig. De standaard kunststof tuinstoelen zoals je die van vroeger kunt herinneren zijn er bijna niet meer. Tegenwoordig is de keuze reuze. Denk bijvoorbeeld aan felgekleurde stoelen met een strak design, of wicker kunststof fauteuils met dikke comfortabele kussens die je eenvoudig met een gasveer kunt verstellen. Je kunt ook denken aan een tuinset die perfect matcht met je parasol. Prachtige tuinsets die je bij wijze van spreken zo binnen wilt neerzetten. En waarom ook niet? Lees snel verder!

Waar let je op bij het kopen van een tuinset?

Voor hoeveel mensen heb je eigenlijk zitruimte nodig? En hoe groot is je terras? Dat zijn toch wel de basisvragen om eerst naar te kijken. Het assortiment aan tuinmeubelen is tegenwoordig zo groot dat je echt gericht op zoek gaat. Daarnaast is de materiaalkeuze belangrijk, en daarbij meteen de vraag: hoeveel tijd wil je stoppen in het onderhouden van je tuinset? Gelukkig kan je kiezen uit veel verschillende mogelijkheden en uiteenlopende prijsklassen. Klassiek blijft bijvoorbeeld de tuinset met teakhouten tuintafel. Een echte topper die al jaren populair is, vanwege de robuuste uitstraling. Teak heeft wel wat onderhoud nodig qua behandeling met olie of met een protector. Niet iedereen heeft daar zin in, daarom zijn de onderhoudsvriendelijke materialen met een grote opmars bezig. Zoals spraystone, wat op echt steen lijkt, en polywood, wat een duurzaam kunststof in een houtstructuur is. Combineer vervolgens je nieuwe tuinset met met een aantal leuke accessoires of een parasol en je tuin is weer helemaal als nieuw.

Het onderhouden van je tuinset

Tuinsets vragen om een goed onderhoud, zodat ze lang mooi blijven en je er jarenlang van kan genieten. Het zijn natuurlijk tuinmeubelen, dus je mag verwachten dat zowel de tuinstoelen als de tuintafels gewoon buiten kunnen blijven staan. Maar om het materiaal mooi te onderhouden kun je je laten voorlichten in een tuinmeubel winkel of online, zodat je het materiaal op een juiste manier beschermt tegen vuil en vlekken. En natuurlijk is het gebruik van een speciale tuinset beschermhoes op maat ook aan te raden. De tuinkussens kun je het beste binnen opbergen in een speciale kussentas. Zo kun je extra lang van je tuinset genieten!

You Might Also Like