Sfeer

Ooit gedacht aan kunstuitleen?

12 augustus 2016

Je kunt kunst kopen, maar je kunt kunst ook huren. De meeste mensen kiezen voor het eerste zonder de voordelen van kunst huren te kennen. In dit artikel gaan wij meer vertellen over het lenen van kunst, wat de voordelen hiervan zijn en waarom je kunst zou moeten kopen of moeten lenen. Lees verder en ontdek of het kopen of het lenen van kunst het beste bij jou past.

Ruil je kunst in als je het zat bent!

Het grootste voordeel van kunst huren is dat je de gehuurde kunst kunt inruilen wanneer je deze zat bent. Er komt natuurlijk een keer een dag dat je klaar bent voor iets nieuws en in dit geval kun je per direct de gehuurde kunst omruilen voor iets anders. Sinds een aantal jaar huur ik kunst en sindsdien heb ik de gehuurde kunst al een paar keer omgeruild voor iets anders. Het leuke hieraan is dat je mensen over de vloer krijgt die het opvalt dat jij telkens andere kunst aan de muren hebt hangen.

Kunst huren is helemaal niet duur

Wie kunst in de vorm van een schilderij of een beeld wilt huren betaald vaak een premie per maand. In dit geval kun je ervoor kiezen om per maand of per jaar te betalen. Het maandelijkse bedrag hangt natuurlijk af van de gekozen kunst. Voor minder bekende kunst kun je al snel een schilderij voor een paar euro per maand huren. Voor duurdere kunst ben je uiteraard meer euro’s per maand kwijt.

Waar kunst huren?

Via het internet kun je verschillende websites vinden waar je kunst kunt huren. Ik raad je aan om de website aandachtig te bekijken voordat je begint met kunst huren. Het aanbod van deze bedrijven is vaak groot waardoor er voldoende keuze is. Meer weten over kunst uitlenen? Klik dan even op de link!

You Might Also Like