In en rondom huis

Camera’s in en rondom het huis voor optimale veiligheid

19 oktober 2017

Vrijwel alle woningen in Nederland zijn voorzien van sloten op de toegangsdeuren. Veel Nederlanders denken dat dit voldoende is om een inbraak te voorkomen. Dit is echter niet het geval. Inbrekers hebben zichzelf de afgelopen jaren handige manieren aangeleerd om snel een woning binnen te dringen. De meeste sloten kennen dan ook geen geheimen meer voor een inbreker, waardoor hij vaak binnen een mum van tijd in een woning staat. Wil jij dit voorkomen? Plaats dan camera’s in en rondom het huis voor optimale veiligheid.

Inbreker heeft een hekel aan camera’s

Voordat inbrekers besluiten om in te breken bij een huis, inspecteren zij het huis uitvoerig. Wanneer jij camera’s bevestigt aan de buitenzijde van je woning, zal een inbreker dit dan ook direct opvallen. Veel inbrekers kiezen er in dat geval voor om niet in te breken. Zij hebben namelijk een hekel aan camera’s. Waarom? Omdat ze dan gefilmd worden terwijl ze aan het inbreken zijn. Ondanks dat inbrekers vaak onherkenbaar gekleed zijn, bestaat toch de kans dat ze gepakt worden wanneer ze op beeld staan.

Waar plaats je camera’s?

Ben jij overtuigd van het voordeel van camera’s? Dan is het alleen nog een kwestie van aanschaffen, plaatsen en installeren. Het aanschaffen is geen lastige opgave, aangezien het aanbod van camera’s behoorlijk groot is. Het plaatsen is nog wel een dingetje. Veel mensen weten namelijk niet precies waar zij de camera’s moeten plaatsen. Om de kans op een inbraak te beperken, doe je er goed aan om de camera’s in ieder geval bij de toegangsdeuren tot je woning te plaatsen. Inbrekers komen namelijk vooral via deze weg een woning binnen. Het kan ook zo zijn dat inbrekers via het raam binnen weten te dringen. Het is dan ook nooit verkeerd om binnenin je woning een aantal camera’s op te hangen. Doe dit vooral in de ruimtes waar veel waardevolle spullen staan. Heb jij camera’s geplaatst? Zorg dan wel voor een goede aansluiting. Indien camera’s niet goed worden aangesloten, werken ze immers niet.

You Might Also Like