Grote klussen, Kleine klussen

Wanneer purschuim te gebruiken?

9 mei 2017

Purschuim wordt doorgaans veelvuldig gebruikt op de bouw. Het kan echter ook prima dat jij het zelf weleens gebruikt hebt of wilt gebruiken in je woning. In principe zijn er twee varianten van purschuim. Je hebt namelijk de ‘verse’ variant en de hardschuimplaat. Verse pur wordt doorgaans aangebracht met behulp van een spuit. Bij hardschuimplaten is de pur al opgedroogd. Wanneer jij beschikt over verse purschuim, kan dit onder meer gebruikt worden voor isolatie. Door de purschuim aan te brengen in een bepaalde ruimte, weet je zeker dat de gehele muur of vloer goed geïsoleerd wordt. Pur zet namelijk uit als het hard wordt, waardoor alle kieren en gaten opgevuld worden. Daarnaast tast pur het beton en de leidingen niet aan. In onderstaande tekst volgen enkele situaties wanneer u verse purschuim kunt gebruiken.

Isolatie

De meeste nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd, maar dat geldt niet voor oude woningen. Doordat hier vaak geen isolatie is aangebracht in de spouwmuur, gaat er onnodig veel warmte verloren. Om de stookkosten terug te dringen en minder warmte te verspillen, kan de spouwmuur opgevuld worden met purschuim. Dit zorgt ervoor dat je woning beter geïsoleerd is. Daarnaast kan het schuim ook gebruikt worden voor het opvullen van bijvoorbeeld een kruipruimte. Doordat purschuim uitzet, vult het vanzelf alle kieren en gaten op, waardoor je woning goed geïsoleerd wordt.

Opvullen van kieren en gaten

Net als het opvullen van spouwmuren en kruipruimtes, kan pur ook gebruikt worden om openingen te vullen. Door dergelijke openingen kan veel warmte verloren gaan en kan er tevens ongedierte door naar binnen komen. Wilt u dit allebei voorkomen? Spuit dan wat purschuim in de opening. Zorg dat het gehele gat opgevuld wordt, zodat het niet meer mogelijk is dat er iets langsheen kan. Doordat purschuim waterafstotend is, kun je het ook buitenshuis gebruiken voor het dichten van bijvoorbeeld kieren en gaten.

You Might Also Like