In en rondom huis

Onverwachte kosten in het huishouden

21 september 2016

Niet alleen is het huishouden in veel woningen een relatief tijdrovende bezigheid, ook is het huishouden vaak duurder dan vooraf verwacht wordt. Zeker als je voor het eerst op jezelf of samen gaat wonen kunnen de kosten voor het huishouden tegenvallen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de huishoudmiddelen, de kosten voor de tabletten in de vaatwasser, kosten voor het doen van de was, enzovoorts. Daarbij kunnen de kosten voor het huishouden oplopen als je plotseling te maken krijgt met onverwachte kosten. Dergelijke kosten ontstaan bijvoorbeeld als je een fles met schoonmaakmiddel laat vallen, als blijkt dat je een speciaal type spons nodig hebt voor het schoonmaken van vuil, etc.

Tip: om de onverwachte kosten zo goed mogelijk te beperken, is het raadzaam om hier vooraf een potje voor te maken.

Probeer onverwachte kosten te vermijden

Een deel van de onverwachte kosten in het huishouden kun je vermijden door slim in te kopen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je huishoudmiddelen aanschaft die voor meerdere klussen te gebruiken zijn. Zo voorkom je dat bepaalde huishoudmiddelen na verloop van tijd niet meer te gebruiken zijn. Met een allesreiniger is het bijvoorbeeld mogelijk om tafels en kasten af te nemen, kun je de vloer doen en zou je het toilet schoon kunnen maken.

Naast het feit dat het raadzaam is om een schoonmaakmiddel te kopen wat voor verschillende schoonmaakklussen te gebruiken is, raden we het je ook aan om goed te letten op aanbiedingen. Door meteen groots in te kopen worden onverwachte kosten vermeden op het moment dat je een fles met schoonmaakmiddel laat vallen. In zo’n situatie zal je nieuw schoonmaakmiddel moeten kopen buiten de acties in de supermarkt om. Dit is vaak veel duurder, waardoor de onverwachte kosten kunnen oplopen.

You Might Also Like