Inrichting

Plafondpanelen – Een transformatie met een lage investering!

17 december 2020

Plafondpanelen zijn eenvoudig te gebruiken decoratie artikelen. En ze bieden verfijning en persoonlijkheid voor elke ruimte. Met het gebruik van de plafondpanelen kunnen we dus een specifiek gebied van de omgeving accentueren. Tover ook een eenvoudige muur of een ruimte om tot een moderne en elegante plek.

Naast de traditionele pleisterwerken hebben de plafondpanelen een grote rijkdom aan details. Ze verbazen zich over de kwaliteit van het eindresultaat, met inbegrip van enkele voordelen ten opzichte van hout. Aangezien het belangrijkste voordeel de prijs en de arbeid voor de behandeling van deze bekledingen is.

Hoe gebruik je plafondpanelen in de decoratie?


Door de grote verscheidenheid aan afmetingen en uitvoeringen (texturen) kunnen plafondpanelen perfect worden gebruikt in verschillende omgevingen.

Maar in de omgevingen van commerciële gebouwen zoals winkels en kantoren maken ze het mogelijk om een neutrale en praktische decoratie te creëren. Voor huizen en appartementen kunnen dakpanelen worden gebruikt in meer persoonlijke ruimtes zoals slaapkamers en woonkamers. Ook in meer functionele omgevingen zoals keukens en overdekte ruimtes.

Installatie: Gemakkelijk en praktisch


De installatie van het dakpaneel is zeer eenvoudig en kan direct op de gemetselde muur, baksteen of gipsplaat worden uitgevoerd.

Door het praktische aspect van de installatie is de vraag naar deze coating sterk toegenomen. Veel architecten en interieurontwerpers zien het product immers als een levensvatbaar alternatief. Want het is elegant en zeer snel om de omgevingen af te werken.

Andere interessante voordelen van plafondpanelen


– Minder vuil en meer snelheid in de installatie in vergelijking met tegels of andere coatings;
– Flexibiliteit om patronen of ontwerpen te maken;
– Eenvoudig onderhoud: de tegels kunnen eenvoudig worden vervangen en gereinigd;
– De natuurlijke kleur van het gips is wit, dat wil zeggen dat het kan worden geschilderd in de kleur die je het beste bevalt.

Waar moet ik deze coating gebruiken?


Ondanks de solide structuur en de samenstelling van de plafondpanelen wordt het product niet aanbevolen voor buitenruimtes. In deze gebieden kunnen vuil en schommelend weer, met een hoge incidentie van zonnestraling (licht en warmte) en regenval, het gips beschadigen. Intern kan elke kamer in het huis het plafondpaneel ontvangen.

Een van de regels die je in acht moet nemen is het niet overbelasten van de omgeving: een enkele wand (of een deel van een wand) die de toepassing van het materiaal ontvangt, kan voldoende zijn om een hele omgeving te harmoniseren en te integreren.

De texturen van de plafondpanelen zijn dynamisch, met de juiste beschildering en verlichting, waardoor de ruimte mooi, geraffineerd en eigentijds is.

You Might Also Like