In de tuin

De soorten veranda’s op een rijtje!

14 december 2020

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een veranda in de achtertuin plaatsen. Als je in een flatje op drie hoog woont, is dat simpelweg niet doenbaar. Dit artikel is dan ook bedoeld voor mensen die naar inspiratie zoeken voor een uitbouw of nieuw te plaatsen veranda in de achtertuin.

Veranda Moderne stijl

Moderne stijl –  iets voor de alledaagse mens. Een moderne veranda typeert zich voornamelijk door zijn openheid, transparantie en strakke lijnen. Deze type veranda’s

volgen vaak als aanbouw van een bestaande woning. Vooral geschikt voor mensen die buitenaf of op het platteland wonen. Het uitzicht vanuit deze moderne veranda’s zijn verbluffend.

Veranda Amerikaanse stijl

Je kent ze wel uit de film. Veranda’s in Amerikaanse stijl. Deze veranda’s staan altijd voor het huis, in plaats van achter het huis. Dat is één van de kenmerken wat een Amerikaanse veranda typeert. Een Amerikaanse veranda nodigt mensen uit om eens langs te komen en is zeker een verrijking in het straatbeeld.

Veranda Klassieke stijl

Klassieke veranda’s zijn veranda’s zonder glas. Men plaatst deze veranda’s aan de achterzijde van de woning.  In de zomermaanden biedt een klassieke veranda je vooral veel vrijheid en openheid omdat je niet omringt bent door glas. Dit type veranda’s adviseren wij niet aan mensen die ook in de wintermaanden willen genieten van een veranda. Klassieke veranda’s bieden namelijk geen isolatie.

 

Tegenwoordig is er apparatuur om zelfs met een klassieke veranda in de wintermaanden er gezellig en warm bij te zitten. Denk daarbij aan heaters. Dit is niet voor iedereen aan te raden.

 

Op internet zullen nog tal van andere soorten veranda’s te vinden zijn. Inspiratie genoeg! Heb je de keuze gemaakt voor een bepaald stijl veranda? Een timmerman vinden is dan een vervolgstap. Leg goed aan (het liefst met bouwplannen/foto’s) de timmerman uit hoe je het precies voor ogen ziet. Laat de timmerman vervolgens met een plan komen! Zo ben je zeker dat je geen kat in de zak haalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like