Grote klussen

Machinehuur voor bouw ontzorgt

14 december 2020

Een machine huren alleen op die momenten wanneer je deze echt nodig hebt. Voor deze optie wordt in de bouw steeds vaker gekozen. Het huren van machines zoals shovels en wielladers kan je als ondernemer dan ook veel voordelen bieden. Zo is er geen grote investering nodig, beschik je altijd over kwalitatieve machines en kun je deze erg flexibel inzetten. Als ondernemer word je op deze manier dan ook ontzorgd van veel onzekere factoren.

Flexibel inzetbaar materiaal

Als bedrijf zul je niet willen dat er een machine ongebruikt op je terrein stil staat. Dat kost geld. Toch kan het zijn dat je per moment verschillende machines nodig hebt. In zo’n geval kan het huren van een specifieke machine uitkomst bieden. Je huurt deze alleen gedurende het project waarvoor je deze nodig hebt. Daarna lever je de machine weer in bij de verhuurder. Dit kan voor een project van twee weken zijn maar net zo goed voor een project van twee maanden of langer. Je kunt met het huren van machines dus heel flexibel je materiaal inzetten, en ook echt alleen daar waar nodig. Financieel kan dit soms aantrekkelijker uitpakken dan de aanschaf van de machines zelf.

Betrouwbare actuele machines

Wanneer je een machine aanschaft dan is dit een investering. Je zult waarschijnlijk niet direct het jaar erop een nieuwer type kopen. Kies je ervoor om er één te huren dan beschik je wel vaak over de actueelste machine van gerenommeerde merken zoals bijvoorbeeld Volvo Construction Equipment. Dit vertaalt zich vervolgens weer in onder meer een lager brandstofverbruik en een hogere betrouwbaarheid. Bovendien kun je vaak rekenen op de huur van machines inclusief onderhoud. Hierover hoef jij je dus geen zorgen meer te maken.

Budgetteerbaar alternatief

Huren geeft je financiële duidelijkheid en zekerheid. Je weet precies wat je per maand aan kosten kunt verwachten en hoeft niet te investeren. Het huren van een machine zoals een shovel of graafmachine, kan dan ook een budgetteerbaar alternatief zijn tegenover de aanschaf ervan. In financieel onzekere tijden wanneer er minder liquide middelen voorhanden zijn, is dit een extra aantrekkelijke optie. Maar ook wanneer je een machine slechts voor enkele projecten per jaar nodig hebt, kan huren financieel slim zijn. Je huurt de machine dan alleen wanneer deze echt nodig is.

Huren geeft zekerheid

Er zijn genoeg voordelen te benoemen voor het huren van machines voor de bouw. Zo kan het financieel aantrekkelijker zijn om een machine te huren dan om deze zelf aan te schaffen. Je huurt alleen wat je daadwerkelijk gebruikt waardoor je nooit materiaal ongebruikt op je terrein hebt staan. Als ondernemer kan huren je flexibeler maken en je bovendien de zekerheid bieden altijd over goed werkend materiaal te beschikken.

 

 

You Might Also Like