Sfeer

De haard is een echte sfeermaker

15 november 2016
openhaard hout

Een haardvuur zorgt voor een gezellige sfeer en natuurlijk een fijne warmte in huis. Het is altijd weer genieten om de haard aan te steken op koude en donkere dagen en de dansende vlammen die een bepaalde rust uitstralen, te horen knapperen na een drukke dag. Mocht er geen haard in je huis aanwezig zijn, dan zijn er genoeg mogelijkheden om er een te integreren in je woning.

Hout gestookte haarden

De houtkachels zijn waarschijnlijk de meest bekende soort haarden Ze zorgen voor heel warmte en kunnen een behoorlijke ruimte verwarmen. Een grote stapel houtblokken in de hoek van de kamer of misschien in een grote mand naast de haard, geeft karakter aan je interieur. Sommige haarden hebben een speciale uitsparing om de houtblokken op te stapelen. Voor een hout gestookte haard heb je wel altijd een rookkanaal nodig.

Gashaarden

Als je kiest voor een gashaard is dit een combinatie van de sfeer die een haard geeft, maar ook het gemak van het aansteken ervan. Moet je bij de houtkachel nog zelf het vuur maken en aanhouden door regelmatig een paar nieuwe houtblokken op het vuur te gooien, bij de gashaard draai je alleen het kraantje open en met de decoratieve houtblokken die in de haard liggen is er geen verschil meer te zien tussen de op hout gestookte haard of de op gas gestookte haard. Let er wel op dat je ook voor deze soort haard een afvoer moet hebben.

Elektrische haarden

Deze moderne soort haard geeft een levensechte “vlammenzee” Het grote voordeel van de elektrische haard is dat deze geen schoorsteen of rookkanaal nodig heeft en dus echt overal geplaatst kan worden. Zoek de meest geschikte plek uit, stop de stekker in het stopcontact en de haard kan meteen gebruikt worden. Vaak worden de elektrische modellen ingebouwd in een mooie schouw om zo realistisch mogelijke beeld te creëren en een sfeervolle eyecatcher in de kamer te krijgen.

You Might Also Like