Elektronica

Digitaal, kabel of schotel

15 november 2016

Hoewel men voorspelde dat door de opmars van het internet mensen veel minder televisie zouden gaan kijken valt dit reuze mee. Er zijn veel mensen die nog steeds heel vaak televisie kijken. Natuurlijk zijn bepaalde entertainment applicaties sterk in opmars. Hierbij moet je denken aan Netflix etc. Toch is televisie toch een onderdeel van ons cultuur en kunnen we eigenlijk haast niet zonder. Er zijn verschillende manieren waarop je televisie kunt kijken. Hierbij moet je denken aan digitale, kabel of schotel televisie. In Nederland wordt er aardig veel digitale televisie gekeken. Veel huishoudens hebben een digitale televisie aansluiting. Maar wat is nou het verschil tussen deze verschillende manieren van televisie kijken?

Digitale televisie schijnt in vergelijking met andere manieren van tv kijken een betere kwaliteit te bieden. Met de opkomst van digitale televisie verbeterde de beeldkwaliteit sterk ten opzichte van kabeltelevisie. Wanneer je gebruik maakt van digitale televisie krijg je van de aanbieder een decoder toegestuurd. In de decoder moet een kaart worden geplaatst waarbij bepaalde zenders worden ontvangen. Met digitale televisie kun je vaak meer zenders ontvangen dan met kabeltelevisie. Vaak is het wel weer zo dat verschillende aanbieders van digitale televisie weer extra kosten in rekening brengen voor bepaalde extra zenders. Daarnaast is het met digitale televisie mogelijk om bepaalde programma’s op te nemen. Daarnaast biedt digitale televisie ook extra informatie met betrekking tot de verschillende programma’s. Veel mensen merken een duidelijk verschil wanneer er gebruik wordt gemaakt van digitale televisie.

Een andere optie om televisie te kijken naast digitale televisie is door middel van een schotel. Vooral toen de digitale televisie nog niet zo bekend was maakte veel mensen gebruik van tv kijken door middel van een schotel. Door middel van een schotelontvanger kun je verschillende zenders ontvangen. In vergelijking tot digitale televisie ontvang je voor minder geld meer zenders. Een schotelantenne kopen kun je makkelijk online doen.

You Might Also Like